24 Απρ 2013

Το σκυλάκι το κανίς, οι αυτόχειρες και οι μπαρμπα-Θωμάδες



Του Μάνου Σπανάκου

Κι ενώ ο κόσμος καίγεται η σύζυγος του πάλαι ποτέ τηλεοπτικού άνκορμαν, ακκίζεται βάζοντας φάτσα κάρτα στο λαϊφστιλίστικο site της ότι «Η οικογένειά μας απέκτησε νέο μέλος» λες και νοιάζεται η υφήλιος.

Το οποίο νέο μέλος βεβαίως είναι… βασιλικής προέλευσης και ράτσας (King Charles Cavalier) ώστε να ταιριάζει φούστα- μπλούζα στο status του ζευγαριού. Μη παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα εναντίον των σκυλιών ράτσας, ούτε των σκυλιών του δρόμου, ούτε καν των σκυλιών της πίστας. Όλα εξυπηρετούν ένα σκοπό. Άλλο καλύπτει τη συντροφικότητα, άλλο την διάθεση προσφοράς, άλλο την ανάγκη επιβίωσης κι άλλο τη ματαιοδοξία.

Η οποία ματαιοδοξία στον καιρό των αυτοκτονιών (3 επισήμως την ημέρα, ποιος ξέρει πόσες ανεπισήμως, μας κατάντησαν τη χώρα των αυτόχειρων), των παιδιών που λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα και των πρώην νοικοκύρηδων που ψάχνουν μια θέση σε ένα παγκάκι κάθε βράδυ για να κοιμηθούν, φαντάζει εφιαλτική. Τόσο εφιαλτική όσο και η κίνηση που πια έγινε συνήθεια να κρεμάμε στο πλάι των κάδων σκουπιδιών ό, τι τρώγεται και να εξαφανίζεται μέσα σε μια ώρα. Τόσο γρήγορα από τόσους πολλούς…

Τόσους πολλούς ετοιμάζονται να μπουζουριάσουν εξάλλου και στα προαναγγελόμενα στρατόπεδα συγκέντρωσης, sorry φυλάκισης για χρεώστες του… πεντοχίλιαρου στο δημόσιο. Του οποίου δημοσίου ο πέλεκυς των πάσης φύσεως και ευρηματικότητας χαρατσιών πέφτει επί δικαίων και αδίκων, επί πλουσίων και- κυρίως- φτωχών εν μια νυκτί. Κι όλα αυτά για να καλύψουν τα λερωμένα τ’ άπλυτα όσων είδαν, εμπνεύστηκαν και εφάρμοσαν την ταινία «Πάρε τα λεφτά και τρέχα» και άντε να τους πιάσεις. Ασε που ποιος θέλει να τους πιάσει και μετά να τρέχει ο ίδιος…



Όπως τρέχουν και δε φτάνουν -και όχι μόνο στη Μανωλάδα- μετά το «φράουλες και αίμα». Γιατί όλοι ήξεραν και για τους δούλους και για τις παράγκες και για τους μπράβους και για την απλήρωτη εργασία. Αλλά όταν ξέσπασε το κακό όλοι έκαναν ότι πέφτουν από τα σύννεφα μπροστά στο ενδεχόμενο να… σαπίσει η παραγωγή των 95 εκατ. ευρώ από τις διαδικτυακές αντιδράσεις. Η αφίσα του μποϋκοτάζ της ματωμένης φράουλας βλέπετε, τρομοκρατεί τσιφλικάδες και ένοπλους μισθοφόρους καταστολής των εν Ελλάδι μπαρμπα- Θωμάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς