3 Φεβ 2015

24ωρη Απεργία στον ΠΗΓΑΣΟ για την νέα εργοδοτική επίθεση- έξαλλος ο Μπόμπολας!!


«Μήνυμα» με εικονικές απολύσεις και νέες ατομικές συμβάσεις με μείον 40%!
Ο Μπόμπολας χτύπησε μια εβδομάδα μετά τις εκλογές. Και χτύπησε στο πλέον ευάλωτο κομμάτι του εκδοτικού συγκροτήματος του, στο αθλητικό τμήμα. Εκεί που κάθε φορά άρχιζε τις περικοπές και τις συμπτύξεις όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα εκλήθησαν προς ενημέρωση οι διευθύνσεις των δυο αθλητικών τμημάτων, της εφημερίδας «Goalnews» και του αθλητικού του Εθνους για να ενημερωθούν για τη νέα μείωση του μπάτζετ. Τους ανακοινώθηκε ορθά κοφτά πως κόβονται 200 χιλιάδες ευρώ από το «Goalnews» και 100.000 από το Εθνοσπόρ. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, 


ο διευθυντής της εφημερίδας «Goalnews», Ανδρέας Δημάτος έχει υποβάλλει ήδη την παραίτησή του.
Η απόφαση περιλαμβάνει ακόμη την πραγματοποίηση
 “εικονικών” απολύσεων για όλους, στους.. οποίους θα καταβληθεί μέρος των αποζημιώσεων τους και μετά θα κληθούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις με μειώσεις έως και 40%! Colpo grosso για τον εκδότη του συγκροτήματος. Με μια κίνηση θέλει να μειώσει το μισθολογικό μπάτζετ μετατρέποντας τους παλιούς του εργαζόμενους σε νεοπροσληφθέντες των 700 και 500 ευρώ. Γιατί βέβαια όλα τα προηγούμενα χρόνια εκτός από τις δεκάδες των δεκάδων απολύσεις, οι μειώσεις μισθών στο συγκρότημα Μπόμπολα έχουν ήδη κατεβάσει τους μισθούς κατά τουλάχιστον 40%.( πηγή: mediatvnews )

Το θέμα απασχόλησε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή του συνεδρίαση.   Αποφασίστηκε ομόφωνα η κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλα τα Μέσα του ΠΗΓΑΣΟΥ μαζί με όλα τα άλλα σωματεία του Τύπου (ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, Λιθογράφοι, ΕΣΠΗΤ). Στη διάρκεια της συνεδρίασης τηλεφώνησε ο ίδιος ο Φ. Μπόμπολας διαμαρτυρόμενος γιατί… του κηρύσσουν απεργία χωρίς να τον ακούσουν.
Λες και χρειάζεται να ακούσει κανείς το… business plan του κ. Μπόμπολα όταν έχει την πικρή εμπειρία εκατοντάδων απολύσεων, τεράστιων μειώσεων, επαγγελματικών εκβιασμών (ή δουλεύεις τσάμπα ή φεύγεις…Goal News.. Sendra.. remember κύριε Μπόμπολα;) διπλοεργασίας, υπερεργασίας, συνδικαλιστικών διώξεων και προπηλακισμών από τσιράκια του…
Το πρόβλημα κύριε Φώτη δεν είναι ότι γίνεται απεργία χωρίς να σε ακούσουν. Το πρόβλημα είναι ότι περιορίζονται σε μία συντηρητική «24ωρη προειδοποιητική» χωρίς να έχουν πάρει απόφαση και να την ανακοινώσουν, ότι θα σου αλλάξουν τα φώτα. Έτσι γινόταν πάντα και έτσι εσύ προχωρούσες ακάθεκτος, με τη βοήθεια πάντα εξωνημένων συναδέλφων για να τα λέμε όλα…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς