29 Μαΐ 2009

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "ΣΚΑΪ"

Έξι νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν ο ΣΚΑΪ στον κατάλογο απολύσεων που εγκαινίασε από το τέλος του 2008, σε μια προσπάθεια να προληφθεί η ανοχή που κέρδισε από την απερχόμενη πλειοψηφία πριν συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί - δύο ημέρες μετά τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ - απολύθηκαν «ηλεκτρονικά» και χωρίς κανείς υπεύθυνος να αναλάβει την ευθύνη έξι δημοσιογράφοι πλήρους απασχόλησης.

Όλα άρχισαν όταν ένας από τους έξι απολυμένους συναδέλφους στον ΣΚΑΪ πήγε στην τράπεζα για να δει αν κατατέθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό ο μισθός του Μαΐου ανακάλυψε ότι οι απολαβές ήταν ιδιαίτερα υψηλές, περίπου στο ύψος των τριών μισθών. Όταν ζήτησε διευκρινίσεις από το λογιστήριο, ο επικεφαλής του τμήματος προσωπικού τού είπε: «Δεν ξέρεις ότι έχεις απολυθεί;».

Αμέσως ενημέρωσε για το γεγονός αυτό και τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Προκλήθηκε πανικός και όλοι πήγαν να ελέγξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Τότε, άλλοι πέντε ανακάλυψαν ότι απολύθηκαν με… πιστωτική κάρτα!

Πρόκειται για τους συναδέλφους:

  • Δημήτρη Φλουτσάκο (μέλος της ΕΣΗΕΑ και αρχισυντάκτη της εκπομπής "BBC@ΣΚΑΪ" ),
  • Μαρία Ζούγρα (μέλος της ΕΣΗΕΑ), καθώς και
  • Σωτήρη Κυριακίδη (μέλος ΕΣΗΕΜΘ).

Απολύθηκαν επίσης οι συνάδελφοι μη-μέλη Ενώσεων Συντακτών:

  • Μαρία Σπυριδάκη,
  • Μαρία Μπλάνα, και
  • Δήμητρα Κακκαβά (η οποία εργαζόταν στο ΣΚΑΪ επί 11 χρόνια).

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σταθμού κ. Γιάννη Σπανολιό, οι απολύσεις έγιναν λόγω περικοπών και προβάλλεται ως επιχείρημα ότι κατά τον Μάιο μειώθηκαν τα έσοδα του σταθμού κατά 35%, με συνέπεια να διακοπεί η εκπομπή «Πρωϊνή Ζώνη».

Οι τέσσερις συνάδελφοι που απολύθηκαν το προηγούμενο διάστημα είναι οι συντάκτες κ.κ. Άγγελος Τσοράκης, Ρένα Φλαμουράρη και οι ανταποκριτές σε Νέα Υόρκη και Κωνσταντινούπολη αντιστοίχως κ.κ. Θανάσης Τσίτσας και Άρης Αραμπατζής. Μέσα σε πέντε μήνες, συνολικά 10 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη δουλειά τους στον ΣΚΑΪ.

Απίστευτη δήλωση

Την ίδια στιγμή συμβαίνει το απίστευτο: Ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Δημήτρης Τσαλαπάτης, έως τώρα μέλος της πλειοψηφίας που παραμένει ως υπηρεσιακός αντιπρόεδρος, βιάζεται να καταγγείλει προβλήματα στον ΣΚΑΪ, το «Έθνος» και το «Βήμα» όχι βέβαια για να αντιμετωπίσει τα θέματα, ούτε για να καυτηριάσει τις πρακτικές που ακολουθεί η εργοδοσία. Ως μετά Χριστό προφήτης -όπως συνηθίζει- πετάει το «μπαλάκι» στους νέους εκλεγμένους στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, από το οποίο έχασε μία έδρα και την πλειοψηφία…

Η γενική συνέλευση στον ΣΚΑΪ

Οι εργαζόμενοι στον σταθμό πραγματοποίησαν έκτακτη συνέλευση, συνέταξαν ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την ανησυχία τους και ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να αντιδράσει, κάτι το οποίο οφείλει και μπορεί να κάνει. Αντίθετα με όσα διαδίδουν κάποιοι, η Ένωση δεν είναι ακέφαλη και δεν σταματά να λειτουργεί επειδή γίνονται εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς