7 Σεπ 2009

Σουδάν : Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η "δημοσιογράφος με τα παντελόνια"


Ξεκίνησε σήμερα η δίκη της Σουδανής δημοσιογράφου Lubna Ahmed Al-Hussein που κατηγορείτε για «ανήθικη συμπεριφορά επειδή φορούσε παντελόνι και κυκλοφορούσε δημοσίως». Η Σουδανή δημοσιογράφος ενδέχεται να τιμωρηθεί από το δικαστήριο με 40 μαστιγώσεις.
Την Al-Hussein υποδέχθηκε μεγάλο πλήθος έξω από το δικαστικό μέγαρο το οποίο διαδήλωνε υπέρ της κατάργησης του νόμου που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο. Η Al-Hussein εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο τμήμα των μέσων ενημέρωσης της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Σουδάν και παραιτήθηκε από τη θέση της, ώστε να μην τεθεί υπό καθεστώς ασυλίας που παρέχεται στους εργαζόμενους του διεθνής οργανισμού.
UPDATE (18:00 Ώρα Ελλάδος) Η σουδανή δημοσιογράφος Λούμπνα Άχμεντ αλ-Χουσέιν, καταδικάστηκε τελικά και οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο των 200 δολαρίων που της επιβλήθηκε από δικαστήριο του Χαρτούμ, δήλωσε ένας από τους δικηγόρους της στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές του Ομντουρμάν", δήλωσε ο Καμάλ Ομαρ, ένας από τους δικηγόρους της. Πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από πολλές πηγές.

ΠΗΓΗ foreign press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς