27 Ιαν 2010

Προγραμματισμός δράσης ΕΣΗΕΑ ως τίς εκλογές


Το συντονισμό της δράσης του στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί από τα εκλεγμένα μέλη στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να υπάρξει προεδρείο συζήτησε χθες το ΔΣ. Το ενδιαφέρον είναι ότι η παράταξη του Σόμπολου αντιστάθηκε σθεναρά και απαίτησε να μην μπει στην ανακοίνωση ότι εκλογές θα γίνουν το Μάιο . Τελικά, έγινε αποδεκτή (με βαριά καρδιά) μια συμβιβαστική λύση να αναφέρεται μόνο ότι οι συνελεύσεις θα αρχίσουν το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου.
(Ο Τσαλαπάτης είχε δηλώσει ασθένεια και ο Ράμμος ,ως συνήθως, βρήκε τρόπο να διαφωνήσει αν και ανάφερε τίς ίδιες συνδικαλιστικές προτεραιότητες με Συσπείρωση, Οχθη, Ενότητα).

Το, επίσης, «ενδιαφέρον» είναι ότι η παράταξη του Σόμπολου έβαλε ένα τεράστιο αριθμό προτεραιοτήτων για να γίνουν μέσα σε δύο μήνες, τόσες όσες ούτε καν ακούμπησε τα τέσσερα τελευταία χρόνια που διοικεί. Μάλλον θα έχει ενοχές…
Και βέβαια, πασάλειψε όπως πάντα κάποια πράγματα για τους άνεργους (σεμινάρια και σεμινάρια …) χωρίς τίποτα επί της ουσίας (αλίμονο να θίξουμε τους φίλους μας του πολυθεσίτες;) και για τους συνταξιούχους (να αποκτήσουν γραφείο από το οποίο οι ίδιοι τους εξωπέταξαν) αλλά αρνήθηκαν την πρόταση της Ν.Νταουντάκη να δημιουργηθεί, επίσης, γραφείο για τους άνεργους και το Μικτό Συμβούλιο- αφού τελικά όλοι στο Μικτό συμμετέχουν.
Εκλογές έρχονται, ψήφους ψάχνουν αλλά όχι και να δώσουμε γραφείο στους…αντάρτες.
Στην ανακοίνωση που τελικά εκδόθηκε σήμερα αναφέρεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατά τη συνεδρίασή του στις 26 Ιανουαρίου 2010, συζήτησε για τον προγραμματισμό δράσης του και αποφάσισε τα εξής:

α) Το Δ.Σ. θα δώσει τη μάχη ενάντια στις απολύσεις. Από επιχείρηση σε επιχείρηση. Απαιτώντας λύση στο καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων της ΕΡΤ. Απαιτώντας τη σωτηρία των δημοτικών Ρ/Σ. Απαιτώντας μέτρα στήριξης των ανέργων. Απαιτώντας να καταργηθεί το καθεστώς της πολυθεσίας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το Δ.Σ. θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εμπέδωση του δικαιώματος στην απεργία που διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις έχουν θέσει σε αμφισβήτηση.
β) Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα δώσει τη μάχη για το Ασφαλιστικό. Διεκδικώντας τα αιτήματα που ο Κλάδος έχει ήδη διατυπώσει (3 ο και 4 ο Συνέδριο ΠΟΕΣΥ). Δηλώνοντας ότι το σημερινό επίπεδο ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προσδοκιών των δημοσιογράφων είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι ο Κλάδος στο ασφαλιστικό διεκδικεί βελτιώσεις. Διαμορφώνοντας συμμαχίες με τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι η σχεδιαζόμενη αντιμεταρρύθμιση στο Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν θα περάσει.
γ) Το Δ.Σ. θα δώσει τη μάχη της τήρησης των ΣΣΕ. Θα επέμβει άμεσα σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους. Θα καταγγείλει τις ΣΣΕ και θα προετοιμάσει τον Κλάδο για την κρίσιμη μάχη των αυξήσεων στους μισθούς και τα άλλα μεγάλα αιτήματά μας.
δ) Το Δ.Σ. θα ξεκινήσει την προσπάθεια για την εκκαθάριση μητρώου της Ενωσης.
ε) Το Δ.Σ. θα δώσει έμφαση στην συνδικαλιστική και ασφαλιστική κάλυψη της δημοσιογραφικής εργασίας στο Διαδίκτυο, όπως και στην είσπραξη των αναλογούντων πόρων προς τα Ταμεία μας.
στ) Το Δ.Σ. συγκαλεί το Μικτό Συμβούλιο σε 1 η συνεδρίαση σε ημερομηνία που θα ορισθεί κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010. Δεσμεύεται για τακτική συνεργασία με το Μικτό, ώστε να στηριχθούν οι κρίσιμες μάχες της περιόδου.
ζ) Εχοντας αυτές τις προτεραιότητες θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης και όλων των άλλων εκκρεμοτήτων και των αναγκαίων τακτοποιήσεων, που προέκυψαν από την καθυστέρηση στη συγκρότηση του Δ.Σ.
η) Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα καλέσει τα μέλη της Ενωσης στην 1 η Τακτική Γενική Συνέλευση στο 1 ο δεκαήμερο του Μαρτίου, όπου και θα προτείνει χρονοδιάγραμμα ως τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς