18 Φεβ 2010

Δεσμεύσεις του Ξένιου μετά απο τριμερή στο υπουργείο Εργασίας


Σήμερα στις 11.30πμ έγινε στο Υπουργείο Εργασίας και υπό την αιγίδα του κου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (Συμβούλου του Υπουργού) τριμερής, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος» που επί 11 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχε η κα Ελένη Ζερβού. Την πλευρά των εργαζομένων εκπροσώπησαν οι: Παναγιώτης Καλφαγιάννης (Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ), Νανά Νταουντάκη (Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ), Γιάννης Πλαχούρης (Γραμματέας του Διασωματειακού και Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ), Δημήτρης Καμαρινόπουλος (Πρόεδρος της ΕΤΕΡ), Δημήτρης Περπατάρης (Νομικός Σύμβουλος της ΕΤΕΡ), Λάζαρος Μπελίτσης (Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ), Μανώλης Μητσόπουλος (Μέλος ΔΣ της ΕΤΕΡ και εργαζόμενος στον Ξένιο), Κώστας Γεωργακόπουλος (εκπρόσωπος των συντακτών στο Ξένιο) και Ρούλα Κιτσάκη (εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ραδιοσταθμού). Την πλευρά της εργοδοσίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Ξένιου κος Τριαντάφυλλος Χαραλαμπίδης.

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση μεταξύ των μερών ο εκπρόσωπος της Διοίκησης του Ξένιου δήλωσε ότι έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία θα καταβληθούν σε όλους τους εργαζόμενους τρεις μηνιαίοι μισθοί μέχρι την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010, και ότι κάθε μήνα θα καταβάλλεται ο τρέχων μισθός και ακόμη ένας από τους χρεωστούμενους, μέχρι οριστικής εξοφλήσεως.
Επίσης, δήλωσε ότι παράλληλα θα αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των εργαζομένων και ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή του Δημοτικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού.
Ο κος Κωνσταντόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ξένιου να υποβάλλει μέχρι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 σχετικό υπόμνημα. Τηρήθηκε πρακτικό που συνυπεγράφη από όλα τα μέρη.
πηγή:Ανακοίνωση ΕΤΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς