4 Απρ 2010

Ούτε καν το Δώρο του Πάσχα δεν πήραν οι εργαζόμενοι σε Ξένιο και Επικοινωνία

Μέρες που είναι, ένας λόγος παραπάνω, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι συνάδελφοί μας στα Δημοτικά ραδιόφωνα του Ξένιου είναι απλήρωτοι συνεχώς από τον περασμένο Απρίλιο (2009) και οι συνάδελφοί μας του Επικοινωνία έχουν 2 μήνες απλήρωτοι.

Το δώρο του Πάσχα γι αυτούς δεν κατεβλήθη, ενώ οι Δήμαρχοι των Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς και Ν. Ηρακλείου Σταύρος Γεωργόπουλος κάνουν πολιτική για την πάρτη τους με τα λεφτά των συναδέλφων μας και ετοιμάζονται να γλεντοκοπήσουν αμέριμνοι με τους εργαζόμενους των ραδιοσταθμών τους να στερούνται τα στοιχειώδη για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Αυτά ως υπενθύμιση προς τους κυβερνώντες και τους ιθύνοντες της Βουλής και των Οργανισμών. Τους ενημερώνουμε ότι ήδη σε ό,τι αφορά τον Ξένιο έχουμε καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις εναντίον της Διοίκησης του ραδιοσταθμού τις οποίες γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όλοι.

Μόνο να ζητάτε να σφίξει ο κόσμος το ζωνάρι ξέρετε, κύριοι. Ούτε την εφαρμογή των νόμων σας και των αποφάσεων των δικαστηρίων δεν είστε διατεθειμένοι να επιβάλετε και πιστεύετε ότι ο κόσμος θα παρακολουθεί αμέτοχος επ’ άπειρον.

Την Τρίτη το πρωί στις 11 σε συνέλευση οι εργαζόμενοι του Επικοινωνία αποφασίζουν μαζί με ΕΤΕΡ και ΕΣΠΗΤ για τα περαιτέρω… και την ίδια μέρα στις 14.00 ο Δήμαρχος των Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς θα περάσει από το Υπουργείο Εργασίας να… θέσει τους όρους του για την αποπληρωμή των εργαζομένων… Προσοχή, κύριοι Δήμαρχοι. Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι προ των πυλών.

Οι κυβερνώντες επικαλούνται την κρίση και θυμούνται τα ιδεώδη του πατριωτισμού, μόνο όταν πρόκειται να προβούν σε πάγωμα ή σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Δεν τους βλέπουμε να απευθύνουν παρόμοιες συστάσεις σε εκείνους που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, όπως για παράδειγμα στους βιομήχανους και στους ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ, προκειμένου να παγώσουν τις τιμές των προϊόντων. Και ούτε βέβαια να παίρνουν δυσάρεστες αποφάσεις και για όσους είναι πιο …ίσοι από όλους εμάς τους πληβείους… Αναζητούνται ακόμα οι ένοχοι για τα σκάνδαλα και την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ ούτε λόγος δεν γίνεται για την κατάργηση του «νόμου περί ευθύνης υπουργών». Οι ένοχοι σουλατσάρουν πάμπλουτοι και πίνουν καφέ στην υγεία των κορόϊδων (ημών) και μας κάνουν και υποδείξεις καθημερινά από τα ΜΜΕ.

Εργαζόμενοι σταθείτε δίπλα στις Ενώσεις σας, όταν αυτές στέκονται δίπλα σας. Στηρίξτε όσους σας στηρίζουν. Δύναμη και συνεχή αγώνα για να μην περάσει η λαίλαπα από πάνω μας.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση για όλους τους εργαζόμενους.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς