7 Απρ 2010

Ο ΞΕΝΙΟΣ ξανά ανοιχτός- αφού πλήρωσε ο Δήμαρχος μετά την τριμερή


Μετά απο μακροχρόνιες και επίπονες προσπάθειες χθες στις 14।00 πμ έγινε στο Υπουργείο Εργασίας και υπό την προεδρία του κου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (Συμβούλου του Υπουργού Εργασίας) (μία ακόμη) τριμερής, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος» που επί μήνες παρέμεναν απλήρωτοι.
Την πλευρά των εργαζομένων εκπροσώπησαν οι: Νανά Νταουντάκη (Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Καμαρινόπουλος (Πρόεδρος της ΕΤΕΡ), Μανώλης Μητσόπουλος (Μέλος ΔΣ της ΕΤΕΡ και εργαζόμενος στον Ξένιο), και ο Κώστας Γεωργακόπουλος (εκπρόσωπος των συντακτών στο Ξένιο) ενώ την πλευρά της εργοδοσίας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κος Χρήστος Παππούς।

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση μεταξύ των μερών ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος της Διοίκησης του Ξένιου δήλωσε ότι κάθε μήνα θα καταβάλλεται ο τρέχων μισθός και ακόμη ένας από τους χρωστούμενους, μέχρι οριστικής εξοφλήσεως των εργαζομένων.
Επίσης δήλωσε ότι παράλληλα θα αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των εργαζομένων και ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή του Δημοτικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού। Ο κος Κωνσταντόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία και έληξε την διαδικασία. Τηρήθηκε πρακτικό που συνυπεγράφει από όλα τα μέρη.

Σήμερα αποπληρώθηκαν δύο μήνες από την Διοίκηση του ραδιοσταθμού και σε ένδειξη καλής θέλησης οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους, αναστέλλοντας την επίσχεση εργασίας.
Εκτός από τα Σωματεία σημαντικότατη ήταν η συμβολή του Δ. Κωσταντόπουλου, συμβούλου του υπουργού Εργασίας εξ ού και η αναφορά στο πρόσωπό του σε σχετική ανακοινωση εργαζομένων : "Όλοι οι εργαζόμενοι στον Ξένιο (Δημοσιογράφοι Τεχνικοί και Διοικητικοί) θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύμβουλο του Υπουργού εργασίας κο Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ώστε να έχουμε λύση του θέματός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς