11 Ιουν 2010

Το προφίλ των μπλόγκερς

Είναι γεγονός πως τα blogs πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως με ταχύτατους ρυθμούς, ωθώντας όλο και περισσότερους στη δημιουργία μιας διαδικτυακής καταγραφής σκέψεων.

Η Sysosmos Inc, πραγματοποίησε έρευνα αναλύοντας 100 εκατομμύρια αναρτήσεις από blogs, καταλήγοντας σε συμπεράσματα για το προφίλ των bloggers.Αναλυτικά τα συμπεράσματα της έρευνας:
Ηλικία:
--Οι πιο ενεργοί bloggers είναι μεταξύ 21 και 35 ετών, με ποσοστό 53,3%, κάτι που δικαιολογείται από το γεγονός ότι αυτή η γενιά μεγάλωσε με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
--Δεύτερη ηλικιακά ομάδα είναι οι bloggers μέχρι 20 ετών, που αποτελούν το 20,2% του συνόλου. Ακολουθούν οι άνω των 50, με 7,1%.

Φύλο:
---Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αρσενικών και θηλυκών bloggers, μιας και οι άνδρες αποτελούν το 50,9% και οι γυναίκες το 49,1%.

Χώρα:
--Πρώτη με μεγάλη διαφορά στους bloggers είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, με ποσοστό 29,22% του συνόλου.Αυτό βέβαια δικαιολογείται από το γεγονός ότι μέρος της έρευνας έγινε μέσω twitter, το site που προτιμούν οι ΗΠΑ περισσότερο και από το facebook.
--Δεύτερη έρχεται η Μεγάλη Βρετανία σε bloggers με 6,75%,
--Τρίτη η Ιαπωνία με 4,88%,
--Τέταρτη η Βραζιλία με 4,19% και
--Πέμπτος ο Καναδάς με 3,93%.

Συμπέρασμα:
Όπως αντιλαμβάνεστε, το blogging συνεχίζει και έχει μεγάλο κοινό ανά τον κόσμο και είναι καιρός να το αντιληφθούν και οι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι στην Ελλάδα που επιμένουν να το στοχοποιούν και να προσπαθούν να το φιμώσουν.Φυσικά και σε κάθε μέσο υπάρχουν και αυτοί που το "αμαυρώνουν" και δεν ισχύει μόνο για τους bloggers.
ΠΗΓΉ: mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς