10 Ιουν 2010

Αυξάνονται οι δολοφονίες συνδικαλιστών

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατικών Ενώσεων, οι δολοφονίες συνδικαλιστών και μαχητών για τα δικαιώματα εργαζομένων σημείωσαν αύξηση, καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση πυροδότησε επιθέσεις εναντίον τους. Οι δολοφονίες συνδικαλιστών και μαχητών για τα δικαιώματα εργαζομένων σημείωσαν απότομη αύξηση το 2009, καθώς...η παγκόσμια οικονομική κρίση πυροδότησε επιθέσεις εναντίον τους, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατικών Ενώσεων (International Confederation of Trade Unions, ITUC) που δημοσιεύεται την Τετάρτη.
Η έκθεση, η δημοσίευση της οποίας συμπίπτει με την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) του ΟΗΕ στη Γενεύη, αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες καταστέλλουν συνδικάτα και οι εργοδότες εντείνουν τον εκφοβισμό, τις διώξεις συνδικαλιστών και πρακτικές εναντίον συνδικάτων, κ.λπ. «Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα εξακολουθούν να παραβιάζονται, σε πολλές περιπτώσεις με πλήρη ατιμωρησία, και η καταστολή των συνδικαλιστών συνεχίζεται ενώ οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους να διασφαλίζουν ότι αυτά τα δικαιώματα γίνονται σεβαστά», αναφέρει.
Η Κολομβία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα για τους συνδικαλιστές, αναφέρεται στην έκθεση, με συνολικά 48 δολοφονίες πέρυσι, περιλαμβανομένων 22 ηγετικών στελεχών εργατικών ενώσεων, εξ αυτών πέντε γυναικών. Στο θλιβερό κατάλογο δεύτερη έρχεται η Γουατεμάλα με 16 νεκρούς, ενώ ακολουθεί η Ονδούρα με 12. Έξι δολοφονήθηκαν σε Μπανγκλαντές και Μεξικό, και 4 στη Βραζιλία. Δολοφονίας συνδικαλιστών αναφέρθηκαν επίσης στην Δομινικανή Δημοκρατία, στις Φιλιππίνες, στην Ινδία, στο Ιράκ και στη Νιγηρία.
πηγή: fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς