27 Νοε 2010

Ομόφωνα οι συντάκτες του Βήματος αρνούνται τις ατομικές συμβάσεις

Συνέλευση πραγματοποίησαν οι συντάκτες τους Βήματος, χθές το μεσημέρι, στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, το ίδιο και η συμμετοχή σ΄αυτην ακόμη και συντακτων που στο παρελθόν είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου και οι οποίοι τώρα δήλωσαν αλληλέγγυοι.
Οι αποφάσεις τής συνέλευσης, ομόφωνες, κατέληξαν στο πιό κάτω ψήφισμα:
"Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων του Βήματος συνεδρίασε σήμερα, 27/11/2010, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Ζητούμε να υπάρξει άμεση συνάντηση, τη Δευτέρα το πρωί, του εκδότη του Βήματος με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων του Βήματος) προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του μετά την «διακοπή της έντυπης έκδοσης» του ημερησίου Βήματος (για το ιντερνέτ, τις εργασιακές συνθήκες, κλπ.).

2) Αποκλειστικός εκπρόσωπος στη διαβούλευση και στη διαπραγμάτευσή μας με την εργοδοσία είναι η ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία του τύπου.

3) Αρνούμαστε και δεν αναγνωρίζουμε ατομικές διαπραγμάτευσεις οποιασδήποτε μορφής.

4) Ζητούμε την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας χωρίς καμία απόλυση στο ΔΟΛ καθώς και την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

5) Δεσμευόμαστε ότι θα υπερασπίσουμε αγωνιστικά όλα τα δικαιώματα και τις αποφάσεις μας.

6) Αποφασίζουμε εκ νέου Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Βήματος τη Δευτέρα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του κτιρίου του ΔΟΛ.

7) Ζητούμε εφεξής οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που αφορούν τον ΔΟΛ να γίνονται παρουσία του εκπροσώπου μας.

Γενική Συνέλευση Βήματος, 27/11/2010"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς