26 Νοε 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας αποφάσισαν τέσσερις Ομοσπονδίες που εκπροσωπούν όλα τα Σωματεία του χώρου του Τύπου (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ) καθώς και όλα τα Σωματεία που συμμετέχουν στο ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ μετά τις προκλήσεις των εργοδοτών που με τις πλάτες της κυβέρνησης βάλθηκαν να ξεθεμελιώσουν εργασιακά δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα όταν ήδη είχαν φύγει τα εξώδικα της κήρυξης της απεργίας. Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και στη συνέχει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση του ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΎ που συνεδρίαζε, ως αργά τη νύχτα, με παράλληλες συνεδριάσεις των ΔΣ των Σωματείων που συμμετέχουν αναφέρεται:

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ και ύστερα από σχετικές αποφάσεις των ΔΣ της και των Ομοσπονδιών του κλάδου αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής 24ώρης απεργίας την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 από τις 6 π.μ μέχρι τις 6 π.μ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί) διατρανώνουμε την συνολική αντίθεση του Κλάδου στην συστηματική λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και διακηρύσσουμε την συνολική και πολύμορφη αντίδρασή μας απέναντι στις υπαγορευόμενες μεθοδεύσεις από κυβέρνηση, εργοδοσία και ΔΝΤ.

Υπογραμμίζουμε, επίσης, τις αδιαπραγμάτευ­τες θέσεις μας, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί στις μέχρι τώρα αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, οι οποίες ενημερώνουμε ότι θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν αφήνουμε να περάσει η απορρύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων με την κατάργηση των ΣΣΕ, με την ελαστική απασχόληση, με την αυθαίρετη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων και αμοιβής, με τις μαζικές απολύσεις.

Αντιμετωπίζουμε σε κάθε επίπεδο την δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, την ανατροπή θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων.

Καλούμε τους συναδέλφους μας που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να μετάσχουν δυναμικά στην συγκέντρωση στις 11 η ώρα το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στην πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν σε μέτρα εναντίον τους.

Στο σκοτεινό μέλλον που επιχειρούν να δημιουργήσουν αντιτάσσουμε το αγωνιστικό μας παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς