20 Μαρ 2011

Σύγκρουση με τα τσιράκια της εργοδοσίας στην ΑΥΡΙΑΝΗ -αλλα η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε

Η εργοδοσία της ΑΥΡΙΑΝΗΣ με τα τσιράκια της σε διατεταγμένη υπηρεσία ως συνήθως εκανε αυτό που ξέρει να κάνει πάντα. Να μήν πληρώνει, μήνες η και χρόνια και όταν η ανοχή των εργαζόμενων χτυπάει κόκκινο και αποφασίζεται απεργία να προσπαθεί να βγάλει τσαμπουκαλίδικα απεργοσπαστικό φύλλο.

Διευθυντικά στελέχη και «σεκιουριτάδες», όργανα της, προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και τους εργαζόμενους να ασκήσουν το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους της απεργίας να αποτρέψουν την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου. Οταν η μία απόπειρα μετά την άλλη να βγεί το φύλλο απέτυχαν σκηνοθέτησε έναν ελιγμό. Οι "σεκιουριτάδες" υποκρίθηκαν οτι φεύγουν για να διαλυθεί η περιφρούρηση και να ξαναγυρίσουν αργότερα. Και θα είχαν πετύχει αφού οι περισσότεροι απο τους συγκεντρωμένους και τα περισσότερα μέλη του ΔΣ έφυγαν. Δυστυχώς γιαυτούς παρέμειναν στο χώρο ελάχιστα άτομα- που τους ξέρουν και δεν τους εμπιστεύονται- μαζί με ένα μέλος του ΔΣ που κατάφεραν μαχητικά να αντιμετωπίσουν τους τραμπουκισμούς και τα χτυπήματα των σεκιουριτάδων.

Η νίκη των απεργών ήταν καθολική και παρά τις προσπάθειες των οργάνων της εργοδοσίας κανένα απεργοσπαστικό φύλλο, απο αυτα που είχαν ήδη τυπωθεί, δεν κυκλοφόρησε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ "καταγγέλλει την εργοδοσία της ΑΥΡΙΑΝΗΣ για τα επεισόδια που δημιούργησαν τα όργανά της και ειδικά τον φερόμενο ως διευθυντή της εφημερίδας διαγραφέντα ως απεργοσπάστη από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ κ. Γ. Τσιρογιάννη (διαγραμμένος εδώ και χρόνια ως -τι άλλο- απεργοσπάστης), ο οποίος πρωτοστάτησε στην έκδοση του απεργοσπαστικού φύλλου και ευθύνεται για τα επεισόδια". Αλλωστε ο "κύριος" Τσιρογιάννης ήταν προκλητικότατος και στα μέλη του ΔΣ που τον συνάντησαν και τον προειδοποίησαν να μήν κάνει πάλι προσπάθεια να βγάλει απεργοσπαστικό φύλλο: "Εγω θα το βγάλω το φύλλο, γιατί ενδιαφέρομαι για την εφημερίδα. Μπορεί και να την αγοράσω" είπε χωρίς να εξηγήσει που βρήκε τα λεφτά. ..


Η ΕΣΗΕΑ ζητάει την άμεση απομάκρυνση των «σεκιουριτάδων» από τους χώρους εργασίας και δηλώνει ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί για: -Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (σ.σ. που παραμένουν στα επίπεδα του 2004 οταν μιά άλλη απεργία είχε επιβάλλει την εφαρμογή της) -Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων δημοσιογράφων στην «ΑΥΡΙΑΝΗ» . -Την άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων καθώς και του επιδόματος αδείας σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει . -Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς