9 Απρ 2011

6ωρη στάση εργασίας στίς εφημερίδες η απάντηση στον τσαμπουκά των εργοδοτών ΜΜΕ

Στο...τσάμικο αποφάσισαν να το ρίξουν οι..καουμπόυδες των ΜΜΕ(βλέπε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ). Οταν είδαν και αποείδαν οτι η απεργία θα γίνει και ελάχιστες (και γνωστές, πολύ γνωστές!!!) είναι οι αντίθετες φωνές πέρασαν στην αντεπίθεση- όχι που δεν θα το έκαναν. Εβαλαν τα τσιράκια τους και φώναζαν το προσωπικό να εμφανιστεί για εργασία στίς 6.01 π.μ.- ούτε γαλατάδες να ήταν οι δημοσιογράφοι- προκειμένου να βγάλουν σε μιά ημέρα δύο φύλλα και να ρεφάρουν.

Ευτυχώς τα Σωματεία αντέδρασαν υγειώς- βοήθησε και η απο τα κάτω ισχυρή πίεση- και κήρυξαν 6ωρη στάση εργασίας απο τίς 6 ως τίς 12 το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε:


Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΑ, η ΕΤΗΠΤΑ, η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων αποφάσισαν να επεκτείνουν την τετραήμερη απεργία, με εξάωρη στάση εργασίας (από τις 6 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι) τη Δευτέρα 11/4, στις ημερήσιες εφημερίδες και τα πρακτορεία διανομής Τύπου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι, είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την 4ημερη απεργία μας για την υπογραφή ΣΣΕ. Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τον Τύπο, από την τάση ορισμένων εκδοτών που –προκειμένου να «σπάσουν» την απεργία– δεν διστάζουν να υποβαθμίζουν τις ίδιες τις εφημερίδες, εκδίδοντας απεργοσπαστικά «φύλλα», με ειδήσεις – κονσέρβα.

Τα Σωματεία μας καλούν όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο σε επαγρύπνηση: Για την ομαλή ολοκλήρωση της επιτυχημένης 4ημερης απεργίας. Για την επιτυχία της 6ωρης στάσης εργασίας στις εφημερίδες – και ειδικότερα σε όσες προτίθενται να εκδώσουν απεργοσπαστικό «φύλλο». Για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς