7 Απρ 2011

ΑΡΧΙΣΕ Η ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Εν μέσω τεράστιων εργασιακών προβλημάτων, περικοπών και απολύσεων, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ προχωρούν απο σήμερα Πέμπτη σε τετραήμερη απεργία.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις και να σταματήσουν οι απολύσεις.
Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα ειδησεογραφικά sites , καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης.
Λόγω αυτής της απεργίας δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό . Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή. Επίσης δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.
Την Παρασκευή, 8 Απριλίου και τις επόμενες ημέρες της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή, απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική ή free press. Στην απεργία συμμετέχουν και οι τεχνικοί, με αποτέλεσμα ακόμα και εκπομπές που δεν παράγονται από δημοσιογράφους, να μην βγουν στον αέρα. Επίσης, δημοσιογραφικές ενώσεις της επαρχίας έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς