11 Απρ 2011

Ψήφισμα εργαζόμενων 9.84:Δεν εργαζόμαστε με τα ΜΑΤ στον αυλόγυρο

Οι εργαζόμενοι του Αθήνα 9,84 σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποίησαν αποκλεισμένοι μέσα στο κτίριο και με τα ΜΑΤ να επιτίθενται με δακρυγόνα κατά των συμβασιούχων του Δ. Αθηναίων οι οποίοι διαμαρτύρονταν έξω από το σταθμό, όπου είχε επιλέξει να συνεδριάσει(ακριβώς για να τους αποφύγει) το δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

“Οι εργαζόμενοι του Αθήνα 9,84 έκτακτη συνέλευση που πραγματοποίησαν υπό συνθήκες πολιορκίας:

- Αποδοκιμάζουν την επιλογή της δημοτικής πλειοψηφίας να χρησιμοποιήσει τον χώρο του ραδιοσταθμού για τη συνεδρίαση του “περιφερόμενου” δημοτικού συμβουλίου, εν μέσω των ΜΑΤ.

- Τα κτήρια του Αθήνα 9,84 μπορεί να αποτελούν δημοτική περιουσία, ωστόσο συνιστούν πρωτίστως έναν χώρο αδέσμευτης πολυφωνικής ενημέρωσης, η οποία δεν είναι δυνατόν να εντάσσεται σε αλλότριους σχεδιασμούς. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να ασκείται εν μέσω βομβίδων κρότου λάμψης ή χημικών και με τους εργαζόμενους κλειδωμένους στο κτήριο, ενώ τα ΜΑΤ συγκρούονται στον αυλόγυρο με άλλους εργαζόμενους, εν προκειμένω τους διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων.

- Η κατάσταση αυτή προσβάλλει την δημοσιογραφική μας αποστολή και την επαγγελματική μας υπόσταση. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε τη ροή του προγράμματος παριστάνοντας τους ανήξερους για ό,τι πρωτοφανές συμβαίνει εντός του οίκου μας. Καλούμε τις ενώσεις μας και ιδίως την ΕΣΗΕΑ να παρέμβουν και να κηρύξουν εκτάκτως και αμέσως δίωρη στάση εργασίας, καθώς και κάθε συνάδελφο να τοποθετηθεί.

- Οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Άλλωστε και ως εργαζόμενοι του “Αθήνα 9,84” βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες τις απολύσεις, τις δραστικές περικοπές αποδοχών συμβασιούχων, την απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όσους συναδέλφους μας είχαν πολυετείς σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες πλέον μετατρέπονται σε συμβάσεις έργου με ΔΠΥ.

-Απαιτούμε να παραχωρηθεί ο λόγος από τη συχνότητα του σταθμού σε εκπροσώπους των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στον αυλόγυρο του Αθήνα 9.84 καθώς και σε μέλη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που τους συμπαρίστανται (όπως άλλωστε και της πλειοψηφίας για να αιτιολογήσει τις κινήσεις της).” H ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ “ΑΘΗΝΑ 984′

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς