16 Απρ 2011

Deal για ALTER- ποιοί και πώς σώζουν το κανάλι

Λονδρέζικα equity funds που εκπροσωπούν ελληνικά εφοπλιστικά κεφάλαια και ρωσικά επιχειρηματικά συμφέροντα αναλαμβάνουν τον έλεγχο του Alter, στο οποίο σημαντική συμμετοχή θα αποκτήσουν επίσης ελληνικές τράπεζες, μετοχοποιώντας μέρος των απαιτήσεων τους από ληξιπρόθεσμα δάνεια.

...Για λογαριασμό των υποψήφιων στρατηγικών επενδυτών ενεργεί η Argo Capital Management των Κύπριων αδελφών Ριαλά, η οποία κατήρτισε σχέδιο διάσωσης-εξυγίανσης του καναλιού και ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τράπεζες και άλλους πιστωτές για αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της εταιρίας του Alter ("Ελεύθερη Τηλεόραση" ΑΕ).Το σχέδιο - που έχει γίνει κατ' αρχήν αποδεκτό από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές - προβλέπει:


- Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 40-50 εκ. ευρώ, στην οποία θα μετάσχουν οι στρατηγικοί επενδυτές μέσω fund κα η οικογένεια Κουρή (με ποσοστό πολυ μικρότερο από το 50,6% που κατέχει τώρα).- Μετοχοποίηση τραπεζικών χρεών 20 εκ. ευρώ.


- Διαγραφή του 25-30% των τραπεζικών υποχρεώσεων


- haircut 20% στις υποχρεώσεις προς διαφημιστικές κλπ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατηγικοί επενδυτές θα εισφέρουν τουλάχιστον 30-35 εκ. ευρώ, η οικογένεια Κουρή 5-8 εκ. ευρώ, ενώ άλλοι μέτοχοι με μικρότερα ποσοστά θα καλύψουν περί τα 5 εκ. Ο μέχρι τώρα δεύτερος βασικός μέτοχος (Κ. Γιαννίκος, μέσω της εταιρίας "Μοντέρνοι Καιροί"), δεν θα μετάσχει στην ΑΜΚ, θα μεταβιβάσει μέρος της συμμετοχής του και το ποσοστό του θα περιορισθεί κάτω του 5% ή θα μηδενισθεί.


Μετοχική σύνθεση

Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ και της μετοχοποίησης υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, η μετοχική σύνθεση του καναλιού θα διαφοροποιηθεί πλήρως και θα διαμορφωθει ως εξής:

- Το fund των στρατηγικών επενδυτών θα κατέχει πακέτο πλειοψηφίας (50%+).

- Η οικογένεια Κουρή θα διατηρήσει περίπου 25%%

- Οι τράπεζες που θα μετοχοποιήσουν δάνεια θα πάρουν τουλάχιστον 12%

- Ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς θα έχει περίπου 4%

- Το freefloat (μετοχές μικροεπενδυτών σε ελεύθερη διασπορά στο ΧΑ) εκτιμάται ότι θα περιορισθεί επίσης κάτω του 5%.



Η τωρινή μετοχική σύνθεση της εταιρίας του Αλter έχει ως εξής:

- Ανδρέας Κουρής 25,6% - Γιώργος Κουρής 25% - Μοντέρνοι Καιροί ΑΕΕ (Κ. Γιαννίκος) 25% - Χάρης Βαφειάς 5,1% - Freefloat 19,3%


Οπως ανακοίνωσε σήμερα το Alter, το σχέδιο παρουσιάσθηκε ήδη στους βασικούς μετόχους και στη Διοίκηση της εταιρίας. Η επίσημη απάντηση τους αναμένεται τις αμέσως προσεχείς μέρες - και θα είναι καταφατική, καθώς ανεπισήμως είναι ενήμεροι για το σχέδιο και έχουν συμφωνήσει.

πηγή: sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς