27 Απρ 2011

Alter: Απεργιακό δελτίο των εργαζόμενων ή αγωγές;

Ωρες αγωνίες ζουν οι 700 και πλέον εργαζόμενοι στο Alter η γενική συνέλευση των οποίων αποφάσισε τον ορισμό νέας συνάντησης την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να επενεξετάσει την στάση της ανάλογα με τίς εξελίξεις και την τήρηση των εργοδοτικών υποσχέσεων για καταβολή δεδουλευμένων.


Θυμίζουμε ότι την Μεγάλη Πέμπτη) και με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά άνοιξαν για «ανθρωπιστικούς λόγους» οι δεσμευμένοι από το ελληνικό Δημόσιο λογαριασμοί των μετόχων και αυτό μόνον για τις ανάγκες της μισθοδοσίας του καναλιού προκειμένου να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα και ένα ποσόν «έναντι» που αντιστοιχεί στο 20% περίπου ενός εκ των 4 μισθών που οφείλονται.


Μία πρόταση που συζητήθηκε στη συνέλευση και ίσως είναι η καταληκτική είναι η κατάθεση νέων ασφαλιστικών μέτρων ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων (που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τέσσερεις μήνες) ως προς τα δεδουλευμένα αν αυτά δεν καταβληθούν αλλά και στην περίπτωση άσχημων εξελίξεων ως προς την επιβίωση του καναλιού. Στη συνέλευση διατυπώθηκε επίσης πρόταση να προβάλλεται στη θέση του δελτίου ειδήσεων που δεν μεταδίδεται λόγω της συνεχιζόμενης επίσχεσης εργασίας, ένα απεργιακό δελτίο στο οποίο θα αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.


Οσο για την επίσχεση εργασίας έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 140 δημοσιογράφοι, κάπου 200 τεχνικοί καθώς και κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι, αριθμός που αυξάνεται κάθε μέρα κάθώς δεν τηρούνται οι υποσχέσεις του διευθύνοντος συμβούλου Κώστας Γιαννίκου που είχε διαβεβαιώσει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Βασίλη Ζέρβα και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τα οποία μίλησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα το χρονικό διάστημα από την ερχόμενη Παρασκευή 28 Απριλίου έως την άλλη Δευτέρα, 1 Μαϊου.


Οι μεγαλύτερη ανησυχία των εργαζόμένων είναι αν το κανάλι θα επιβιώσει καθώς οι πιστώτριες τράπεζες (στις οποίες το κανάλι έχει δανειακό άνοιγμα άνω των 500 εκατ. ευρώ) δεν έχουν εγκρίνει μέχρι στιγμής το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελεύθερης Τηλεόρασης που πρότειναν οι μέτοχοι (Γ.Κουρής, Κ.Γιαννίκος) μαζί με το επενδυτικό fund, Argo Capital Investment.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς