29 Απρ 2011

Εκκενώνουν τον «Αγγελιοφόρο»...

Εκρηκτικό κλίμα επικρατεί και πάλι στον «Αγγελιοφόρο», τη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η εργοδοσία με μεθοδευμένες κινήσεις καταργεί θέσεις εργασίας, συρρικνώνει το δημοσιογραφικό δυναμικό και αναστέλλει εκδοτικές δραστηριότητες.
Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, θυγατρικό σχήμα των Μπακατσέλου, Μπόμπολα και Ψυχάρη, όπου ανήκει ο «Αγγελιοφόρος», ανακοίνωσε χτες (Πέμπτη) ότι οδηγεί σε εθελουσία έξοδο 6 δημοσιογράφους – επιτελικά στελέχη, απολύει 2 συντάκτες και διακόπτει τη λειτουργία του free press εντύπου «Διαδρομές», το οποίο μοιραζόταν δωρεάν σε διάφορα κεντρικά σημεία, αλλά και σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η επιχείρηση περιορίζει τον αριθμό του προσωπικού τουλάχιστον κατά 4-5 άτομα στο περιοδικό «Close Up», στις διοικητικές υπηρεσίες και στην εκτυπωτική μονάδα «Φίλιππος» στο Κιλκίς.
Η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ έκανε γνωστό στα μέσα Απριλίου ότι θέλει το αμέσως επόμενο διάστημα να απομακρύνει συνολικά γύρω στους 40-50 εργαζόμενους από τα γραφεία της εφημερίδας και τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου. Τι επικαλείται γι΄ αυτή τη σφαγή; Τις ζημίες του πρώτου τριμήνου του 2011, οι οποίες παρουσιάζονται κατά πολύ αυξημένες, σε σχέση με πέρσι (κοντά στο 1 εκατ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση και περίπου 3,5 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη βάση).
Μετά τις χτεσινές δραματικές εξελίξεις η δημοσιογραφική «πιάτσα» της Θεσσαλονίκης βοά από φήμες και φοβάται ότι όσα συμβαίνουν είναι η αρχή των μαζικών «εκκαθαρίσεων» που έχουν εξαγγελθεί.


Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης έκλεισε συμφωνία με την εργοδοσία και ζήτησε από τους δημοσιογράφους-μέλη της να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών 12,5%, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας για ένα χρόνο. Το ίδιο έκαναν και τα άλλα δύο σωματεία, η Ενωση Προσωπικού Θεσσαλονίκης και η Ενωση Τεχνικών Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, αυτές οι ατομικές συμβάσεις προβλέπουν ότι, αν ο εκδοτικός όμιλος παρουσιάσει ζημίες μεγαλύτερες απ΄ αυτές που καταγράφονται στον προϋπολογισμό του ή αν κλείσει ένα τμήμα του ομίλου, τότε ο εργοδότης επιτρέπεται να κάνει ομαδικές απολύσεις χωρίς δεύτερη συζήτηση.


Τώρα η ΕΣΗΕΜ-Θ μιλάει για... ανατροπή των συμφωνηθέντων και για κακοπιστία της εργοδοσίας, παρά την καλή θέληση και το πνεύμα συνεργασίας που, όπως λέει, έδειξε η ίδια...

πηγή: Ενημέρωση123

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς