29 Απρ 2011

Αγγελιοφόρος: Απολύσεις μετά (και παρά) τις περικοπές...

Την «απογοήτευση» και «αγανάκτησή» της, για «την πρόθεση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ να απολύσει δύο συναδέλφους», οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:


Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με απογοήτευση και αγανάκτηση πληροφορήθηκε την πρόθεση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ να απολύσει δύο συναδέλφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος. Η ενέργεια αυτή συνιστά παραβίαση του πνεύματος και του γράμματος της συμφωνίας που πρόσφατα καταρτίστηκε μεταξύ της επιχείρησης και των εργαζομένων, με σκοπό την εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και την προστασία των θέσεων εργασίας. Περαιτέρω είναι ανακόλουθη και με τη διαβεβαίωση που δόθηκε στην μόλις προ λίγων ημερών συνάντηση των δύο πλευρών ότι θα ακολουθούσε νέα επαφή για τη συζήτηση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων και του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, καθώς επίσης και επί των μελλοντικών προθέσεων της διοίκησης της επιχείρησης.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τη διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ να μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθεί το περιβάλλον εργασιακών σχέσεων στην επιχείρηση. Αυτονοήτως δε, αξιώνει από αυτήν να μην επιμείνει στη συντέλεση των αναγγελθεισών απολύσεων.
Η Ένωση αντιμετώπισε με απολύτως καλή πίστη την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ. Ωστόσο, εφόσον δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση, δηλώνει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τα οποία μάλιστα δεσμεύτηκε και η διοίκηση της εταιρίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς