22 Ιουλ 2011

Νέες μειώσεις μισθών στις εκδόσεις Λυμπέρη



Αναστάτωση επικρατεί στις Εκδόσεις Λυμπέρη από τις αποφάσεις για περικοπές 16% στους μισθούς των εργαζόμενων με ταυτόχρονη μείωση των εργάσιμων ημερών κατά τέσσερις μηνιαίως.
Μερικοί δεν βρίσκουν καθόλου τυχαία την ανακοίνωση στις εκδόσεις Λυμπέρη για καθεστώς 4ημερης εργασίας σε όλο το προσωπικό, μετά την συνάντηση που είχαν στην αρχή της εβδομάδας ο Α.Λυμπέρης, ο Φ.Μπόμπολας και ο Στ.Ψυχάρης.
Οι διοικούντες χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα τον γνωστό εκβιασμό ότι «το μέτρο λαμβάνεται για να μη χρειαστεί να απολυθεί κόσμος».
Σημειώνεται πως περικοπές 10% σε μισθούς πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα, είχαν γίνει στον Λυμπέρη και πριν από περίπου τέσσερις μήνες με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα. Σε αυτό το διάστημα και μειώσεις μισθών έγιναν και απολύσεις.
Αυτή τη φορά βέβαια λένε στους εργαζόμενους ότι αφού θα δουλεύουν τέσσερις ημέρες λιγότερες το μήνα «είναι λογικό, δίκαιο και σωστό να πληρώνονται και λιγότερο»!
Στην παρούσα φάση ο... νόμος επιτρέπει η εκ περιτροπής εργασία να αποφασιστεί μονομερώς για 9 μήνες το χρόνο, χωρίς να χρειάζεται υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

πηγή:Mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς