17 Αυγ 2011

Στον Μόσιαλο και επίσημα η εποπτεία όλων των δημόσιων ΜΜΕΔημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο μεταφέρεται η εποπτεία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης στην υπαγόμενη στον πρωθυπουργό γενική γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (πρώην γενική γραμματεία Ενημέρωσης).

Τις σχετικές αρμοδιότητες αναμένεται να αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει την εποπτεία του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), τα τμήματα Διοικητικής Εποπτείας ΜΜΕ και Ραδιοτηλεοπτικών Θεμάτων και την εποπτεία των δημοσίων ΜΜΕ και του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, που μεταφέρονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Επικοινωνίας μετονομάζεται σε γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Είναι αρμόδια για τη Διεύθυνση Πληροφόρησης, τη Διεύθυνση Αναλύσεων και Τεκμηρίωσης, τη Διεύθυνση Υπηρεσιών Εξωτερικού, τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες του τέως.. υπουργείου Τύπου (διευθύνσεις Πληροφορικής, Διοίκησης, Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικής Υποστήριξης και Εποπτείας Εντύπων και Επαγγελματικών Οργανώσεων) υπάγονται επίσης στη γενική γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς