14 Σεπ 2011

Επιστολη Νταουντάκη πρός Γκίκα: Αφήνετε ακάλυπτους τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Με επιστολη, που δημοσιοποιήθηκε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, η Νανά Νταουντάκη καταγγέλει την διαδικασία που ακολουθήθηκε απο την τωρινή προεδρεύουσα Μαρία Γκίκα (της ΚΕΔ) με αποτέλεσμα να μήν ανταποκριθεί το Σωματείο στην έκκληση των συναδέλφων να τους καλύψει με κήρυξη στάσης εργασίας. Κι αυτό παρά την αντίθετη θέση των περισσότερων μελών του ΔΣ. Η επιστολή κατατέθηκε αργά το βράδυ- μετά απο πολύωρες προσπάθειες της Ν.Νταουντάκη να πείσει την Μ.Γκίκα να μήν κάνει κατάχρηση της θέσης της τιμωρώντας τους συναδέλφους της ΕΡΤ όπου και ή ίδια εργάζεται!! Παρόμοια μεθόδευση είχε προηγηθεί και κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου. Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2011
Ώρα: 21:37

Προς την Προεδρεύουσα
του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
κ. Μαρία Γκίκα
Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Εκπροσώπους εργαζόμενων στην ΕΡΤ Α.Ε.

Κυρία Συνάδελφε,
Μετά από ολοήμερη παρουσία στην ΕΣΗΕΑ και αγωνιώδη προσπάθεια να ανταποκριθώ στο σοβαρό πρόβλημα και στις ανάγκες των συναδέλφων της ΕΡΤ διαπιστώνω με λύπη μου και ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση ότι εσείς και η Παράταξή σας χρησιμοποιείτε τη θέση του Προεδρεύοντος σε βάρος των συμφερόντων του Σωματείου και των συναδέλφων μας.
Παρέμεινα ως αυτή την ώρα στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να καταφέρω να σας πείσω ότι ως Προεδρεύουσα (γιατί ακόμη είστε Προεδρεύουσα τουλάχιστον ως αύριο που έχετε συγκαλέσει συμβούλιο με θέμα τη συγκρότηση και μόνο προεδρείου) οφείλετε να διακινήσετε, με μια δια περιφοράς απόφαση του Δ.Σ., το αίτημα της Συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ που ζητούν στάση εργασίας αύριο με κάλυψη του Σωματείου τους.
Προσωπική μου θέση ήταν ότι οφείλουμε να ανταποκριθούμε άλλωστε και οι δικές μου προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος περιελάμβαναν και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Προσφέρθηκα μάλιστα να βοηθήσω και με τη συμφωνία σας, τηλεφώνησα σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., εκτός από εσάς και τον κ. Δ. Τσαλαπάτη για να τους ρωτήσω αν συμφωνούν. Τα οκτώ μέλη του Συμβουλίου (Αγγέλης, Αντωνιάδου, Κανέλλης, Νταβανέλλος, Ράμμος, Τρίμης και Φιλιππάκης) συμφώνησαν ανεπιφύλακτα ενώ ο κ. Κυρίτσης μου είπε ότι συμφωνεί υπό τον όρο ότι θα είναι νόμιμη. Όταν του είπα ότι οι συνδικαλιστές δεν είναι νομικοί αλλά αποφασίζουν αν συμφωνούν ή όχι επέμεινε ότι αυτή είναι η απάντησή του.
Σας ενημέρωσα για αυτό και ρώτησα τη θέση της παράταξής σας. Με μεγάλη δυσκολία μου απαντήσατε ότι είναι γνωστό ότι ζητάτε νόμιμες διαδικασίες. Σας επεσήμανα ότι όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι υπέρ της στάσης εργασίας, και επομένως δεν έχετε δικαίωμα να επιβάλλετε τη δική σας άποψη. Άλλωστε, όπως μου είπατε, «θα κηρύξει στάση εργασίας η ΠΟΕΣΥ».
Μέχρι στιγμής απ’ όσο γνωρίζω η ΠΟΕΣΥ, η οποία έχει δεχτεί πιέσεις από πολλούς συναδέλφους να καλύψει το κενό της ΕΣΗΕΑ, θα αποφασίσει για αυτό το θέμα αύριο το πρωί και είμαι σίγουρη ότι θα κάνει το καλύτερο για τους συναδέλφους.
Παραμένει όμως ένα σημαντικό θέμα ουσίας, ότι καταδικάσατε εσείς και η παράταξή σας την ΕΣΗΕΑ να αφήσει ακάλυπτους τους συναδέλφους της ΕΡΤ, όπως και του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όχι μόνο με τη στάση σας αυτή τη στιγμή αλλά και με τα προσκόμματα και τα επεισόδια που δημιουργήσατε κατά τη συνεδρίαση, εμποδίζοντας να ληφθεί απόφαση, κάτι που απαιτούσαν όλα τα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να πάνε με θέσεις του σωματείου και όχι προσωπικές θέσεις κάθε μέλους στην συνέλευση της ΕΡΤ. Με την ευκαιρία να σας θυμίσω ότι ουδείς από τα μέλη του Δ.Σ. πρότεινε να μην πάμε στη συνέλευση, το αντίθετο.

Συναδελφικά

Νανά Νταουντάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς