12 Ιουν 2011

Tο 82% των πολιτών ειναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή τουςΔημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της “Καθημερινής”,που καταγράφει την εκτίμηση επιρροής των πολιτικών κομμάτων, δείχνει το 1/4 των Ελλήνων να διαμαρτύρεται ανοιχτά και συλλογικά.


Στην έρευνα, το 74% των συμμετεχόντων εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θα μπορούσαν να κυβερνήσουν σωστά τη χώρα, ενώ το 59% εκτιμά πως στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές.
Αλλά το πιό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 82% των πολιτών ειναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους, ενώ το 87% εκτιμά πως κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση και το 72% να πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.
Παράλληλα η κοινωνική απόρριψη του πολιτικού σκηνικού της χώρας έχει υπερδιπλασιάσει τον μήνα που μας πέρασε τους Έλληνες που συμμετείχαν σε συλλογικές διαμαρτυρίες κάθε είδους, να φτάνουν στο 25% του ενήλικου πληθυσμού, ή τα 2,2 εκατομμύρια πολίτες.
Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.204 ατόμων, κατά το διάστημα 1 με 7 Ιουνίου, με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς