2 Σεπ 2010

Επιστολή συμβασιούχων ΕΡΤ προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Προς
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010
Συνάδελφοι,
επανερχόμαστε στο εκκρεμές ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ, για το οποίο η κυβέρνηση και η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνεχίζουν να χρονοτριβούν, κρατώντας σε ομηρία 1047 απολυθέντες συμβασιούχους.
Μέσα στο καλοκαίρι, αντίθετα με όλες τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις, το Δ.Σ. της ΕΡΤ, όχι μόνο δεν προκήρυξε τον διαγωνισμό, αλλά εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα μείωσε κατά 104 τον αριθμό των θέσεων που θα προκηρυχθούν.
Ζητούμε από το σωματείο μας να απαιτήσει από τα συναρμόδια υπουργεία και το προεδρείο της ΕΡΤ:
α) να ορίσουν δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία του διαγωνισμού
β) να αποσαφηνίσει επιτέλους –μετά από 5 μήνες αναμονής- τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί
γ) να διασφαλίσει το αδιάβλητο του διαγωνισμού και να επιβλέψει –με όποιο τρόπο κρίνει το Δ.Σ. σκόπιμο- την διαδικασία αξιολόγησης, βάσει της οποίας θα γίνει η επιλογή των δημοσιογράφων που θα εργαστούν με σύμβαση στην ΕΡΤ.
δ) να λάβει υπόψιν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απολυμένων συμβασιούχων κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Απόδειξη γι αυτό είναι το γεγονός ότι από την στιγμή που φύγαμε από την ΕΡΤ, τόσο το τηλεοπτικό, όσο και το ραδιοφωνικό πρόγραμμα, υπολειτουργούν.
ε) να ζητήσει εξηγήσεις για την περαιτέρω μείωση του αριθμού των συμβασιούχων (από 804 σε 700) που αποφάσισε μονομερώς το Δ.Σ. της ΕΡΤ, παρότι στο παρελθόν ο ΥΠ.ΟΙΚ. είχε ζητήσει μείωση μόνο κατά 30% των θέσεων, και να αποσαφηνίσει τι σημαίνει αυτό για τον τελικό αριθμό των δημοσιογράφων που θα προσληφθούν.
στ) και τέλος να επανεξετάσει, στο προσεχές δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, το αίτημα μας για ενεργοποίηση του ταμείου αλληλοβοήθειας για τους απολυθέντες συμβασιούχους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, καθώς βρισκόμαστε ήδη στον 3ο μήνα ανεργίας και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο άμεσο μέλλον.
Οι 347 απομακρυνθέντες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποτελούν το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων που υπήρξε τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των ΜΜΕ στην Ελλάδα, γεγονός που απαιτεί παρέμβαση από το σωματείο ανάλογη του μεγέθους του προβλήματος.
Παρακαλούμε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, μέλη της οποίας είμαστε οι περισσότεροι για πολλά χρόνια, να σταθεί στο ύψος της ιστορίας της και να αγωνιστεί για τα δικαιώματα μας.
Συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς