4 Σεπ 2010

Το «ράβε - ξήλωνε» των ΜΜΕ

Σε φαση νοικοκυρέματος εισέρχονται εκδότες και καναλάρχες, οι οποίοι βλέποντας τα έσοδα να συρρικνώνονται και τη διαφημιστική δαπάνη να πέφτει το τελευταίο διάστημα κατά 17%-30% (ανάλογα το Μέσο) προχωρούν σε κινήσεις ανασύνταξης.

Ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε περικοπές στον τεχνικό τομέα προκαλώντας τη μήνι των Ενώσεων Τεχνικών (ΕΤΙΤΒΕ, ΕΤΙΤΑ) που απειλούν με 24 απεργιακή κινητοποίηση. Πιό αναλυτικά:

---Στον Μελωδία FM που πέρασε στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ του ομίλου Αλαφούζου αντί 5,3 εκατ. ευρώ οι περικοπές αφορούν στην απομάκρυνση 7 εργαζομένων, στη μείωση των ζωντανών εκπομπών και την αύξηση της play list.

---Περικοπές σημειώθηκαν επίσης στο τυπογραφείο της Χ.Κ. Τεγόπουλος ως αποτέλεσμα του σχεδίου μείωσης του κόστους της εταιρείας.

---Στον Alpha, ο διευθ. ειδήσεων Β. Παπαδρόσος ζήτησε από τους εσωτερικούς συντάκτες να επεκτείνουν τις βάρδιες τους από 6 σε 8 ώρες, κάτι που δεν προβλέπεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και προκαλεί ήδη την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.

---Σε αδιέξοδο εξακολουθούν να βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι στην «Απογευματινή» εξαιτίας της εργοδοτικής άρνησης να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα δύο μηνών. Η ΕΣΗΕΑ γνωστοποίησε πως κινείται δικαστικά κατά της εφημερίδας.

---Εν τω μεταξύ, σε απολύσεις τεχνικών Τύπου προχώρησε και η «Τυποεκδοτική», ενώ σε διαδικασία εκκαθάρισης μπήκε ο εκδοτικός οργανισμός Ελληνικά Γράμματα του ΔΟΛ.

Παρά τις δυσκολίες ωστόσο που καταγράφονται στον χώρο του Τύπου, δεν λείπουν και οι νέες προσπάθειες:

---Ο λόγος για την εφημερίδα που θα εκδώσει ο Γιάννης Φιλιππάκης, με επικεφαλής τον Χρήστο Μουλίνο, πρώην διευθυντή της «Veto», από την οποία φέρονται να αποχωρούν και άλλοι αρθρογράφοι (Καψαμπέλης, Αναστασάκη, Βεβελάκη, Κουσουλός). Η εφημερίδα θα είναι χαμηλού προϋπολογισμού, ενώ στόχος σε επίπεδο κυκλοφορίας είναι τα 15.000 φύλλα.

---Σε λίγες ημέρες θα κάνει το λανσάρισμά του το Kontra TV του Γ. Κουρή, ο οποίος θα διατηρήσει το πρωινό πρόγραμμα του «Τηλεφώς», ενώ μετά το μεσημέρι θα διαθέτει χρόνο σε γνωστές περσόνες της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του life style στερεώματος.

---Τέλος, στα σκαριά βρίσκεται ο δωρεάν εβδομαδιαίος οδηγός πόλης «Plus +» από την «Ελευθεροτυπία».
πηγή:Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς