13 Δεκ 2011

Τον παπά παίζουν με την Ισοτιμία

Αρχές του 2011 η «Αξία» έγραφε ότι ο Βλαστάρης αγοράζει την «Ισοτιμία» από την «ΝΕΠ Εκδόσεις» του Κυριακίδη με δάνειο της Proton. Πριν λίγες μέρες η Μπουγάτσου στην Ελευθεροτυπία έγραψε. «Ως προς την ΑΔΕΛΕ Εκδόσεις (ιδιοκτήτρια της Ισοτιμίας), το πόρισμα της ΤτΕ την χρεώνει στις υποχρεώσεις του Γ. Κυριακίδη, όπως αυτές συνολικά διαμορφώνονται με τον συνυπολογισμό των δανείων μέσω Fineglino και Elfe, «δεδομένης της απουσίας όλων των απαραίτητων στοιχείων και εγγράφων με τα οποία να αποδεικνύεται η επίσημη εξαγορά και διαχείριση της εταιρείας από τον κ. Γ. Βλαστάρη».

Η ΑΔΕΛΕ που εκδίδει την εφημερίδα «Ισοτιμία» εμφανιζόταν με μετόχους την Vanisterno Limited Κύπρου που εκπροσωπείται από τον Γ. Κυριακίδη (95%) και από τον Γ. Κυριακίδη (5%) ως πρόσωπο. Στις 10/1/2011 ο Γ. Βλαστάρης γνωστοποίησε με επιστολή του στην Proton Bank ότι απέκτησε έμμεσα τον έλεγχο του 100% της ΑΔΕΛΕ, μέσω της Nemaratus Limited. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ, η Proton έχει προφορικά ενημερώσει ότι δεν έχει χρηματοδοτήσει τον κ. Βλαστάρη, ενώ ο ίδιος σε σύσκεψη που έγινε στις 14/4/2011 με στελέχη της τράπεζας, «ενημέρωσε ότι έχει συμφωνήσει με τον κ. Γ. Κυριακίδη κάποιο τίμημα εξαγοράς της ΑΔΕΛΕ εκδόσεις. Εν τούτοις, δεν τέθηκε στη διάθεση της Τράπεζας σχετικό συμφωνητικό, παρ' ότι ζητήθηκε επανειλημμένως».

Ερωτήματα ενός αφελή: Ο Βλαστάρης εφόσον δεν πήρε δάνειο από την Proton με τι χρήματα αγόρασε την «Ισοτιμία» Ποιο ήταν το ποσό της εξαγοράς; Οι Πίκουλας Τσιρογιάννης και Παπαγιάννης αναλαμβάνουν την εφημερίδα ως υπάλληλοι στην εταιρία που εκδίδει την Ισοτιμία ή αγόρασαν την εφημερίδα από τον Βλαστάρη;

Lobbystas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς