13 Νοε 2012

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Λυμπέρη συνεχίζουν τον αγώνα τους-Νέα 48ωρη απεργία


Ασαφές και θολό παραμένει το τοπίο στον Όμιλο Λυμπέρη, μετά την «δραματική» ανακοίνωση αναστολής της λειτουργίας του, καθώς η εργοδοσία εξακολουθεί να μην αναλαμβάνει καμιά ευθύνη και να μην παρέχει καμιά εξασφάλιση για τις οφειλές του προς τους 200 περίπου εργαζόμενους συναδέλφους μας, (μισθωτοί, αμειβόμενοι με ΔΠΥ) που είχαν απομείνει στον Όμιλο και δούλευαν απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες, αφού μάλιστα είχαν υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές αποδοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν εξαναγκαστεί παράνομα σε εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας.

Η σχεδιασμένη από καιρό μεταβίβαση τίτλων του Ομίλου Λυμπέρη, παρά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια και την προσωρινή διαταγή που έχουν κερδίσει για μη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας σχεδίαζαν από καιρό την «απόδραση» από το κτίριο στο Κορωπί για να βρεθούν ενδεχομένως πίσω από τα διάδοχα σχήματα.

Οι Ενώσεις του Τύπου είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα δικαιώματα των δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο νομικό και συνδικαλιστικό μέσο κατά όλων των επιχειρήσεων που συνδέονται με την οικογένεια Λυμπέρη.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Ενώσεις συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους και κηρύσσουν νέα 48ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου 2012 σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Λυμπέρη.


• ΖΗΤΑΜΕ να σταματήσει κάθε διαδικασία μεταβίβασης και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιβάλουν την τήρηση της νομιμότητας και των δικαστικών αποφάσεων.
 • ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης τις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Εργασίας και το ΙΚΑ να ελέγξουν τη νομιμότητα των κινήσεων και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Ιδιαίτερα καλούμε το ΕΤΑΠ ΜΜΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει τις τεράστιες οφειλές των Εκδόσεων Λυμπέρη προς το ταμείο που υπερβαίνουν τα 2,8 εκατ. ευρώ.
 • ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι θα στηρίξουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων κατά οποιασδήποτε τρίτης εταιρείας εμφανίζεται ως διάδοχος ή συνεχιστής των εκδοτικών και άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Οι Ενώσεις καλούν:

 • όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που ανήκουν στον Όμιλο Λυμπέρη, αλλά και σε κάθε συνδεδεμένη εταιρεία (Τεχνικές Εκδόσεις, Three Dee κ.λπ.) να βρίσκονται σε εγρήγορση, επιφυλακή και σε αγωνιστική ετοιμότητα
 • όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, να μη δεχτούν να λειτουργήσει άλλη μια πειρατική επιχείρηση στα ΜΜΕ με τον ιδρώτα και τον κόπο εκατοντάδων συναδέλφων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων

 ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
 ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
 ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
 ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς