28 Δεκ 2012

Κίνα: Νόμος του κράτους η λογοκρισία του Internet


Η Κίνα αποφάσισε να σφίξει κι άλλο τον κλοιό του ελέγχου στο Internet, νομιμοποιώντας τη διαγραφή post ή σελίδων που περιέχουν «παράνομες» πληροφορίες. Παράλληλα, επιβάλει στους παρόχους υπηρεσιών να δίνουν στις αρχές τις απαιτούμενες πληροφορίες, ώστε να αποδοθούν ποινές.

Οι κανόνες δίνουν ένα σαφές στίγμα της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει από τη νέα ηγεσία της Κίνας υπό τον Ξι Ζιπίγκ. Η ανακοίνωση έγινε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua όπου αναφέρεται επίσης ότι οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να καταγράφονται με τα πραγματικά τους ονόματα στους παρόχους Internet.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η λογοκρισία στο διαδίκτυο είναι πρακτική της Κίνας εδώ και καιρό. Η διαφορά είναι πως πλέον αποτελεί και επίσημη νομοθεσία του κράτους.

«Οι πάροχοι υπηρεσιών απαιτούνται να σταματούν άμεσα τη μετάδοση παράνομων πληροφοριών από την στιγμή που εντοπίζονται και να λαμβάνουν τα σχετικά μέτρα, όπου περιλαμβάνεται και η απομάκρυνση αυτών των πληροφοριών από τα αρχεία αποθήκευσης, προτού γίνει αναφορά στις εποπτικές αρχές» αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς