24 Δεκ 2012

Νέες απολύσεις στην εφημερίδα "SPORTDAY"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αυθαιρεσία και την αναλγησία της εργοδοσίας της εφημ. «SPORTDAY», η οποία συνεχίζει να τρομοκρατεί και να απολύει τους εργαζόμενους.

Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς ήταν η απόλυση ακόμη και του ίδιου του εργασιακού εκπροσώπου των δημοσιογράφων την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, ο οποίος απολύθηκε μαζί με άλλους τρεις δημοσιογράφους.

Οι απολύσεις αυτές, όπως και οι προηγούμενες, δεν έχουν καμία εξήγηση. Απολύονται συνάδελφοι, οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση των αποδοχών τους. Ταυτόχρονα, οι απολύσεις λειτουργούν ως μέσο «παραδειγματισμού» των υπολοίπων εργαζομένων. Έτσι επιδιώκουν να υπάρχουν εργαζόμενοι, οι οποίοι θα εργάζονται με μισθούς πείνας φοβισμένοι, ότι επίκειται η απόλυσή τους και για το λόγο αυτό πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε.

Το Δ.Σ. καταδικάζει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, στις οποίες προχώρησε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «SPORTDAY». Ζητούμε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Δηλώνουμε προς την ιδιοκτησία της εφημερίδας «SPORTDAY» ότι θα αγωνιστούμε για την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας και θα υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους με κάθε νόμιμο μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς