30 Απρ 2013

"Εφυγε" ο Κώστας Τσαούσης του Ιωάννη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του Κώστα Τσαούση του Ιωάννη , από την παλιά καλή γενιά των λειτουργών του Τύπου, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Ο Κώστας Τσαούσης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1934. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1957 ως ρεπόρτερ, κυρίως όμως ως συντάκτης ύλης στα περιοδικά «ΕΙΚΟΝΕΣ» και «ΕΚΛΟΓΗ». Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες όπως «ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ», «Ο ΑΙΩΝ», «ΕΒΔΟΜΑΔΑ», «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ», αλλά και ως επιμελητής βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών. Από το 1975 έως το 1981 εργάστηκε ως βιβλιοκριτικός στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».


Το 1981 πηγαίνει στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», όπου απασχολείται ως κριτικός της λογοτεχνίας και ως «ρηράιτερ». Επίσης την ίδια περίοδο ξεκίνησε να εργάζεται και στην ΕΤ-1 ως συνεργάτης σε πολιτιστικές εκπομπές. Ο Κώστας Τσαούσης με την αρθρογραφία του παρουσίασε και αξιολόγησε την Ελληνική και Διεθνή πνευματική ζωή. Παράλληλα με τη δημοσιογραφία έγραψε και δημοσίευσε ποίηση.

Ο Κώστας Τσαούσης, από τα επιφανή μέλη της ελληνικής δημοσιογραφίας, διακρίθηκε για την επιστημονική του κατάρτιση, την επαγγελματική του αρτιότητα και το άτεγκτο ήθος του. Άφησε σε όλους όσοι στάθηκαν τυχεροί που τον γνώρισαν, δημοκρατικές, πολιτικές και πολιτιστικές παρακαταθήκες και θα μείνει στη μνήμη μας ως ευγενής, υπερήφανος και άξιος συνάδελφος.

Το Δ.Σ. συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και άνθρωπο, που τίμησε με τη δράση του την ελληνική δημοσιογραφία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Η πολιτική κηδεία του Κώστα Τσαούση θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο την Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, στις 11 το πρωί. Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να δοθούν ενισχύσεις σε φιλανθρωπικά σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς