2 Απρ 2013

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κηρύσσει νέα απεργία από τις 16.00 σήμερα Τρίτη, 2 Απριλίου 2013, έως τις 16.00 της Τετάρτης, 3 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ».

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας. Στη διαμαρτυρία των απλήρωτων εργαζομένων η εργοδοσία απάντησε με πογκρόμ απολύσεων. Δύο απολύσεις την προηγούμενη Παρασκευή, που συνοδεύτηκαν από απειλές ότι θα διακοπεί η έκδοση της εφημερίδας. Στη συνέχεια χθες Δευτέρα, έξι νέες απολύσεις.
Ο κ. Μήτσης, δυστυχώς, έκρινε ότι τα εργασιακά προβλήματα λύνονται με απειλές, τρομοκρατία και εκδικητική συμπεριφορά. Όμως, δεν μπορεί να υπάρχει εφημερίδα και δημοσιογραφικό προϊόν με τέτοιες συνθήκες. Με δημοσιογράφους απλήρωτους και τρομοκρατημένους που περιμένουν την απόλυσή τους. Ο κ. Μήτσης έχει σκεφτεί άραγε τις συνέπειες των ενεργειών του;

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί για άλλη μια φορά τον κ. Μήτση να ανακαλέσει τις απολύσεις, να φανεί συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου. Ζητούμε να ανακληθούν οι απολύσεις και να πληρωθούν τα οφειλόμενα στους συναδέλφους, ώστε να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη στην εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς