4 Απρ 2013

Ψήφισμα δημοσιογράφων ΕΡΤ


Σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 οι  δημοσιογράφοι που εργαζόμαστε στην ΕΡΤ πραγματοποιήσαμε Γενική Συνέλευση όπου διατυπώθηκαν έντονες ανησυχίες που αφορούν  το χαρακτήρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της ΕΡΤ ότι με  πράξεις και παραλείψεις οδηγεί την εταιρεία σε οικονομικό αδιεξοδο, μαρασμό, και απαξίωση στη συνείδηση των πολιτών.


Η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να υπερασπιστεί τα χρήματα που ο Ελληνικός Λαός καταβάλει για τη λειτουργία της μέσω του ανταποδοτικού τέλους και κατασπαταλώνται με αδιαφανείς μη νόμιμες διαδικασίες μέσω "τρυκ" όπως οι μικτές παραγωγές και οι προσλήψεις αδρά αμειβομένων συμβούλων. Η περιουσία της Εταιρείας παραχωρείται χαριστικά (Κατεχάκη) ή προωθείται για ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, με το ανταποδοτικό τέλος επιδοτούνται πλέον  Όχι μόνο εκπομπές αλλά και Ιδιωτικές επενδύσεις στην ενέργεια.

Καταγγέλλουμε: τη νέα απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης με  την λογοκρισία από την Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης σε βάρος του συναδέλφου και συνδικαλιστικού εκπροσώπου Νίκου Γρυλλάκη.

Καταγγέλλουμε: την καθυστέρηση στη λύση του προβλήματος των ΣΟΧ που στερεί έμπειρο προσωπικό εγνωσμένης επάρκειας και δημιουργεί κενά στη ενημερωτική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Καταγγέλλουμε: την σκόπιμη άρνηση της διοίκησης να διεκδικήσει την κατάργηση, της πέρα ως πέρα παράνομης και παράλογης υπαγωγής της ΕΡΤ σε καθεστώς ΔΕΚΟ που οδηγεί σε παράλυση και ομηρία την εταιρεία.

Καταγγέλλουμε: την συνεχιζόμενη επιχείρηση απαξίωσης του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ, με τελευταίο κρούσμα την συρρίκνωση του Α' Προγράμματος της ΕΡΑ που πλέον με απόφαση της Διοίκησης δεν μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα μετά τις 21:00.

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη άρνηση της διοίκησης να καταβάλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους από τον Νοέμβριο του 2012.

Καλούμε την Δικαιοσύνη να παρέμβει και τους συναδέλφους δημοσιογράφους σε κάθε μέσο, να αντιδράσουν στην απαξίωση και την αδιαφάνεια που μεθοδευμένα προωθεί η διοίκηση της ΕΡΤ.

Αποφασίσαμε την συνέχιση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων με νέα απεργία το Σαββατοκύριακο και στοχευμένες στάσεις εργασίας τις καθημερινές, σε μικτές παραγωγές. (18:30 - 20:30 καθημερινά για την ΝΕΤ και 08:00 - 10:00 για το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ).

Καλούμε τις διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ και των υπολοίπων δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας να υιοθετήσουν το ψήφισμά μας, και με βάση το πλαίσιο του να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.

Πηγή: dimosiografoiert.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς