8 Μαΐ 2013

Ποια είναι τα σενάρια για την συχνότητα του «νεκρού» Alter


Έσβησε οριστικά η πιθανότητα σωτηρίας και ενδεχόμενης…ζωής στο ταλαιπωρημένο κανάλι του Μπουρναζίου, μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να μην μπει στο άρθρο 99.

Το κανάλι έχει να εκπέμψει κανονικά πάνω από 18 μήνες και οι εταιρίες στις οποίες υπάρχουν τα χρεή δεν συμφώνησαν με την ιδιοκτήτρια εταιρία, γράφοντας έτσι τον μαύρο επίλογο για το κανάλι και -κυρίως- τους περίπου 700 εργαζόμενους.


Το δικαστήριο αναφέρει :«Δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας των πιστωτών και της εταιρείας που οφείλει, από τη διαμεσολάβηση του πραγματογνώμονα Ιωάννη Καταγή, αν και μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την επιστολή του προς τη νομική σύμβουλο της εταιρίας, πιθανολογήθηκε ότι δεν υπήρχε μέχρι τότε στρατηγικός επενδυτής και πως η κυπριακών συμφερόντων εταιρία Dalcera LTD» η οποία έκανε την εμφάνισή της, δεν έχει ανεύρει νέους χρηματικούς πόρους για αποτελεσματική επαναφοράς της επιχείρησης» του Alter.

Έτσι, μοιραία το Πρωτοδικείο απεφάνθη πως «δεν συντρέχει κανένας λόγος παράτασης της προθεσμίας» για την ένταξη του Alter στο άρθρο 99. Αυτό και πρακτικά σημαίνει ότι η συχνότητα παραδίδεται στο κράτος και υπάρχουν πλέον συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να γίνουν…

Για τις αναλογικές συχνότητες υπάρχουν 3 σενάρια:

Πρώτο σενάριο…

Να περάσουν υπό τον έλεγχο της ΕΕΤΤ και να δημοπρατηθούν , με εντολή της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της αναζήτησης εσόδων.

Δεύτερο σενάριο…

Υπάρχει η δυνατότητα οι κενές συχνότητες, να δηλωθούν στην αρμόδια επιτροπή από ενδιαφερόμενους άλλους σταθμούς

Τρίτο σενάριο…

Τις συχνότητες αυτές να τις διεκδικήσει η ΕΡΤ.

Για τις ψηφιακές, μέσω Digea, συχνότητες υπάρχει το ενδεχόμενο, είτε η συχνότητα, να επιστραφεί δημόσιο και να δημοπρατηθεί από το ΕΣΡ (μπερδεμένο θέμα λόγω θητείας) είτε να χρησιμοποιηθεί για πιλοτικές μεταδόσεις Υψηλής Ευκρίνειας, από τους υπόλοιπους σταθμούς.

Πηγή: zappit, nocomments.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς