9 Μαΐ 2013

Ο Δελλατόλας επέστρεψε τα «λεφτά του Κυριακίδη» κι αφέθηκε ελεύθερος


Ανέκκλητη επιταγή, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, κατέθεσε ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας στην Proton Bank, κάνοντας χρήση του νόμου για το ακαταδίωκτο όσων επιστρέφουν βρώμικο χρήμα (ν. 4002/11), προκειμένου να απαλλαγεί από την κακουργηματική πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση που αφορά στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Ο Αντώνης Δελλατόλας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους την Πέμπτη (9/5/13), αφού παρουσιάσθηκε ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Βαnk.


Η κατηγορία που του είχε απαγγελθεί αφορούσε έμβασμα μισού εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο έλαβε από κυπριακό τραπεζικό λογαριασμό του κατηγορούμενου και φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη, οι λογαριασμοί του οποίου εκείνη την περίοδο είχαν ήδη δεσμευτεί από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank.

Η συναλλαγή, σύμφωνα με το έγγραφο που αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με δημοσίευμά της στις 24 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Ως δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Proton Bank Πέτρος Κυριακίδης. Το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 ημέρες», Αντώνη Δελλατόλα.

Ο εκδότης έχει υποστηρίξει ότι είχε δεχθεί το έμβασμα των 500.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2012 για εξαγορά ποσοστού της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» από τον Πέτρο Κυριακίδη.

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς