19 Οκτ 2013

ΣΕ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ

Αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σφυρίζει αδιάφορα
Για πολλούς είναι θέμα ωρών η επέμβαση της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να παραδοθεί το κτίριο στη συγκυβέρνηση του μαύρου. Το προανήγγειλε άλλωστε ο εκδιωχθείς ως αποτυχημένος από το ΔΟΛ, υφυπουργός Παντελής Καψής λέγοντας ότι δεν μπορεί το «ως έχει» σημερινό μόρφωμα της ΔΤ να καλύψει τις τηλεοπτικές ανάγκες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. 
Οι ηρωικοί συνάδελφοι της ΕΡΤ δεν πτοούνται και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μεταδίδοντας καθημερινό ειδησεογραφικό πρόγραμμα μέχρι τέλους.
Δυστυχώς τα παρατράγουδα έρχονται από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, με ολίγον από ΔΗΜΑΡ, και παντεσπάνι από ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις έκριναν, ότι το μείζον θέμα είναι η πρόσληψη ημετέρων στη νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ και όχι η απειλή για εισβολή στην ΕΡΤ.

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου , μιλά κατ’ ιδίαν με τον εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη ο οποίος λέει ότι σκέπτεται να μην δώσει, εκδικητικά,τις δόσεις της αποζημίωσης σε όσους παραμένουν στο Ραδιομέγαρο. Αυτά τα σχέδια δεν τα γνωρίζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η μόνη απάντηση στο τι οφείλει να κάνει το ΔΣ, για να είναι και συνεπές στις ανακοινώσεις του, είναι απλή


Θα έπρεπε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να πάρει ομόφωνη απόφαση και να εγκατασταθεί στην Αγία Παρασκευή και την ΕΡΤ,

στηρίζοντας συμβολικά και εμπράκτως τον αγώνα των συναδέλφων για ελεύθερη δημόσια τηλεόραση.

Εμείς οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι αυτό θα πράξουμε όπως το κάνουμε από την αρχή όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ αποδεικνύοντας ότι δεν αντιμετωπίζουμε τους συναδέλφους καιροσκοπικά και ψηφοθηρικά, όπως έπραξαν κάποιοι ελέω εκλογών της ΕΣΗΕΑ.
Για αυτό ζητήσαμε τότε να αναβληθούν και οι εκλογές του Σωματείου κάτι που δεν αποδέχθηκε καμία άλλη παράταξη.


Οι Μαχόμενοι απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους και τις παρατάξεις να ανέβουν και πάλι στην ΕΡΤ για να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων. 

Όσοι θα κλαίνε μετά, με κροκοδείλια δάκρυα, δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν ότι δεν ήταν συνένοχοι σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που γνώριζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς