23 Οκτ 2013

«Πέρασε» η τροπολογία για τη Δ.Τ, ανανεώνονται οι ...δίμηνες συμβάσεις!

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή η τροπολογία για τη Δημόσια Τηλεόραση και οι δίμηνες συμβάσεις των εργαζομένων αυξάνονται ως και κατά ένα έτος.


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για την Δημόσια Τηλεόραση. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 269 βουλευτές (απείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής), «ναι» ψήφισαν 129 και «όχι» 120.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης (διαφωνούσε με την τροπολογίες για ΑΕΙ, ΔΤ) και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος (διαφωνούσε με την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων).


Η επιμονή στην περίπτωση της Δημόσιας Τηλεόρασης απειλεί αλλάξει τη νομοθεσία περί ΑΣΕΠ, βάζοντας από το… παράθυρο συμβασιούχους σε όλο το δημόσιο τομέα. Αναφορικά με τη Δημόσια Τηλεόραση, η υπερψηφισμένη τροπολογία επιτρέπει την παράκαμψη εκείνης της διατάξεις που θεωρεί αυτοδικαίως άκυρες τις συμβάσεις που αυξάνουν το χρονικό όριο του έκτακτου προσωπικού πέρα από το διάστημα των δύο μηνών, μέσα σε ένα χρονικό όριο ένα έτους.
Και, κάπου εδώ μπλέκεται και ο αυριανός αγώνας της Μπενφίκα με τον Ολυμπιακό για το Champions League. Ούτως ή άλλως θα μεταδιδόταν κανονικά από τη ΔΤ (βρίσκονται ήδη στη Λισσαβώνα από το πρωί της Τρίτης οι Βασίλης Μπακόπουλος για την περιγραφή και Γιάννης Αναγνωστόπουλος για το ρεπορτάζ), απλώς ήταν άγνωστο ποιοι θα έκαναν τη δημοσιογραφική κάλυψη και υπήρχε, έστω και απειροελάχιστη, η πιθανότητα να βρεθούν αντικαταστάτες δημοσιογράφοι στην περίπτωση που η τροπολογία δεν περνούσε.
πηγή: http://www.gazzetta.gr (ρεπορτάζ Νίκος Μποζιονέλος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς