22 Οκτ 2013

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΈΛΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ …ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ


Την ώρα που στη Βουλή ξεκινούσε η συζήτηση του νομοσχεδίου μέσα στο οποίο η κυβέρνηση είχε χώσει την τροπολογία (η οποία τελικά ψηφίστηκε) με την οποία παρατείνονται οι- δίμηνες- συμβάσεις όσων στελέχωσαν τη Δ.Τ  η ΕΣΗΕΑ κατάφερε να εκδώσει μία ανακοίνωση. Καλή, δεν λέμε, αλλά που όμως επιβεβαίωνε απλώς ότι το Σωματείο των δημοσιογράφων , για άλλη μία φορά είχε υποστείλει τη σημαία μη υποστηρίζοντας με πράξεις αυτό που έλεγαν οι λέξεις.
Για πολλές ώρες πριν, την ίδια αυτή ημέρα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, είχε εξαναγκαστεί να ασχοληθεί με θέματα δευτερεύοντα ( όπως το σάιτ, το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, διάφορες ανακοινώσεις της προέδρου όπως η συνεργασία με κάποιο εκκλησιαστικό πρόγραμμα και άλλα τέτοια) όπως είχε κάνει και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του (νομική υπηρεσία και προσλήψεις ημέτερων με υψηλούς μισθούς) με ολοφάνερη απόφαση της προέδρου ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ!!!
Και ήταν τόσο φανερό και ενοχλητικά προκλητικό ώστε...


 ο  πρώην πρόεδρος να αναγκαστεί να ζητήσει να προηγηθεί  στα «εργασιακά» όταν η συνεδρίαση κόντευε να τελειώσει. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να συγκρατήσει την συνοχή της παράταξής του όταν τα άλλα δύο μέλη της    προέρχονται από την ΕΡΤ;  Προκαλώντας την αντίδραση της κ. Αντωνιάδου που ξέχασε τα Δημήτρη μου και πέρασε στο «πρόεδρε μπορώ να μιλήσω και εγώ;» για να ψελλίσει κάτι και να αποχωρήσει από το ΔΣ με τρόπο τελείως άκομψο (επιεικώς).
Τελικά, το εναπομείναν συμβούλιο ( Γιουκάκης, Κατσίμη, Τσαλαπάτης, Κυρίτσης, Γυπάκη και Νταουντάκη) ολοκλήρωσε την ανακοίνωση που είχαν προετοιμάσει οι δύο συνάδελφοι της ΕΡΤ. Χωρίς όμως και να προγραμματίσει την απόφαση που πήρε, μετά από πρόταση της Νανάς Νταουντάκη, να οριστούν βάρδιες με ένα μέλος του ΔΣ καθημερινά στην ΕΡΤ ώστε να είναι εμφανής η στήριξη και παρουσία του Σωματείου και χωρίς να πάει κανείς στη Βουλή που ήταν η πρόταση του Γιώργου Γιουκάκη αφού η κ. Αντωνιάδου αρνήθηκε να εκτελέσει τα εκ του καταστατικού καθήκοντά της ως εκπρόσωπος του Σωματείου..
Μήπως αρχίζετε να καταλαβαίνετε, συνάδελφοι της Συσπείρωσης,  αυτό που σας λέγαμε  κατά τη συγκρότηση προτείνοντας συνεργασία όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων  και καλώντας σας να μην προχωρήσετε σ΄αυτό τον αταίριαστο… γάμο;
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ είναι η εξής:


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»22 Οκτωβρίου 2013
 
Η ΕΣΗΕΑ είναι αντίθετη στην τροπολογία σκάνδαλο, που προωθείται από την κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, με την οποία επιχειρείται να κατασκευαστεί «Δημόσια Τηλεόραση». Στην ουσία πρόκειται για κρατικό δίκτυο, με μορφή ωστόσο που εξυπηρετεί τα ιδιωτικά κανάλια αφού θα ανατίθενται εργολαβίες για την κάλυψη –εκτός των άλλων– των αναγκών της ελληνικής προεδρίας. Είναι αδιανόητο η Βουλή να ψηφίσει και να εξουσιοδοτήσει εν λευκώ τον Ειδικό Διαχειριστή και πρώην Αντιπρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γκίκα Μάναλη με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, η οποία όπως φαίνεται παραπέμπεται στις καλένδες και να πραγματοποιεί αναθέσεις, προμήθειες αλλά και προσλήψεις «ημετέρων» προκειμένου να διατηρηθεί η πολιτική του «μαύρου» στην ΕΡΤ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί επίσης την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, ότι θα βρει σύσσωμο τον Κλάδο απέναντι στο ενδεχόμενο εισαγγελικής ή αστυνομικής παρέμβασης στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ή σε οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση της ΕΡΤ/ΕΡΑ στη χώρα.
Εκκρεμεί ακόμη ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ η παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση της 11 ης Ιουνίου για «λουκέτο» στην ΕΡΤ, όπως εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια η ακυρότητα των απολύσεων του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ακόμη και εκείνων που έχουν υπογράψει δίμηνες συμβάσεις έκτακτου εποχικού προσωπικού και εργάζονται στο παράτυπο τηλεμόρφωμα της «ΔΤ».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες του κ. Γκίκα Μάναλη, Ειδικού Διαχειριστή αντισυνταγματικού «λουκέτου» στην ΕΡΤ, ο οποίος συνεχίζει να μην ενδιαφέρεται ούτε καν για την επίφαση νομιμότητας! Στις αδιαφανείς διαδικασίες «προσλήψεων» στην «ΔΤ», στην ανάθεση πανάκριβων «εργολαβιών» σε ιδιώτες, στη διασπάθιση κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού τους τέσσερις τελευταίους μήνες, προστίθεται τώρα η συνεχιζόμενη άρνησή του να καταβάλει τα χρήματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με βάση το εργατικό δίκαιο και όσα οφείλονται ως δεδουλευμένα παρελθόντων μηνών.
Αντί για φτηνούς εκβιασμούς, απειλές και διχαστικά κόλπα κατά των εργαζομένων, η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υφυπουργός και ο Διαχειριστής των εντολών τους, οφείλουν να εξετάσουν σοβαρά τη διακηρυγμένη πρόθεση των εργαζομένων της ΕΡΤ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τους 19 Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, να αναλάβουν εκείνοι την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και, κατά δήλωση του Π. Καψή, η «ΔΤ» αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας τέτοιας αποστολής.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς