7 Νοε 2013

ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Η μόνη Νόμιμη Δημόσια Τηλεόραση είναι η ΕΡΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ΜΑΤ και δακρυγόνα ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της Τροικας το «μαύρο» που έριξε πάνω στην ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο.

Οι χειροπέδες στην πόρτα του Ραδιομεγάρου, αποδεικνύουν, με τον πιο τραγικό τρόπο, το πως επιθυμούν να είναι η ελεύθερη ενημέρωση στην Ελλάδα.... Φιμωμένη, αλυσοδεμένη και κατευθυνόμενη από και προς τις επιταγές του Μνημονίου. Οι τελευταίες συντονισμένες προσπάθειες της νομιμοποίησης του μορφώματος της ΔΤ -με δηλώσεις υπουργών, με την «επιστροφή» της ΔΗΜΑΡ στο αρχικό σχέδιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με την μεθόδευση για αναγνώριση μέσω της ΕΣΗΕΑ- επισφραγίστηκαν με την εισβολή των κρανοφόρων και τη σύλληψη εργαζομένων.

Σε αυτές τις μεθοδεύσεις χρησιμοποιούν εργαζόμενους εναντίον εργαζομένων ως μέσο για να εξυπηρετήσουν την προβολή της μνημονικής κυβέρνησης ενόψει της Ευρωπαϊκής Προεδρίας. Γι αυτήν την κυβέρνηση και τους μανδαρίνους επιτελείς της ΟΛΟΙ είμαστε είδος αναλώσιμο. Τα πάντα στον βωμό του «ξεπουλήματος» της δημόσιας περιουσίας προς χάριν των μεγάλων συμφερόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την μια μέρα χάρισαν, με μια τροπολογία στη Βουλή, το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων στους μεγαλοκαναλάρχες και την επόμενη μπήκαν να «καθαρίσουν» το τοπίο στην ΕΡΤ για να δράσουν, επιτέλους, ανενόχλητοι.

Η απάντηση των Σωματείων στην παραβίαση των Νόμων και του Συντάγματος θα έπρεπε να είναι σκληρή και ανυποχώρητη και να μην εξαντλείται σε μια τρίωρη στάση εργασίας.

Απέναντι στο σκηνικό που έχουν στήσει για να εξαφανίσουν την πραγματική Δημόσια Τηλεόραση και τους εργαζόμενους της, που αντιστέκονται εδώ και 5 μήνες στα σχέδια τους η θέση των Μαχόμενων Δημοσιογράφων είναι μια και σταθερή:

Η μόνη Νόμιμη Δημόσια Τηλεόραση είναι η ΕΡΤ και η μόνη αποκατάσταση της νομιμότητας είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το δυναμικό της.

Και η απάντηση μια:

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι 

7 Νοέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς