11 Ιουν 2015

ΕΡΤ: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΥΡΟ



Με ένα δυνατό χειροκρότημα το μέγα πλήθος που συγκεντρώθηκε σήμερα στην ΕΡΤ υποδέχτηκε την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας δύο χρόνια μετά το φασιστικό «μαύρο» με το οποίο επιβλήθηκε σιωπή στον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας.
Η συναυλία που είχε προγραμματιστεί για τις 8μμ ξεκίνησε με τον Εθνικό ύμνο και με προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος, ενώ συνεχιζόταν η διαδήλωση που είχε οργανωθεί από την ΠΟΣΠΕΡΤ μία ώρα νωρίτερα. 

Κλίμα εορταστικό, ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη, απλοί άνθρωποι ανακατεμένοι με υπουργούς χωρίς σωματοφύλακες και τον Πρωθυπουργό της χώρας χωρίς (εμφανή, τουλάχιστον) μέτρα ασφαλείας.
Παρούσες  στην συγκέντρωση και οι- επίσης νικήτριες- καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με αντιπροσωπεία τους. 

Η συναυλία στην οποία μετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.α. μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ενώ  στα ερτζιανά θα εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.
Η έναρξη της νέας ΕΡΤ ξεκίνησε με ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται όλα τα σήματα από ιδρύσεώς της, φτάνοντας μέχρι το «μαύρο» και αμέσως μετά εμφανίζεται το νέο λογότυπο της ΕΡΤ.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 06:30 το πρωί με συνοπτικά δελτία να ακολουθούν στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00, το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων στις 12:00, το  μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15:00 και το απογευματινό στις 18:00.
Κεντρικό δελτίο στις 9μμ με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο, ενώ η ανασκόπηση της ημέρας θα γίνεται στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα.
Την αυλαία του προγράμματος στην νέα ΕΡΤ άνοιξαν ο Νίκος Αγγελίδης  και η Βασιλική Χαϊνά με πρώτη καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή «ΕΡΤ Ενημέρωση» την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου . Η οποία δήλωσε, πολύ δικαιολογημένα, ιδιαίτερα συγκινημένη, καθώς ήταν από αυτούς που στήριξαν τον αγώνα των εργαζόμενων .
Την Πέμπτη, στις 22:00, η ΕΡΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, κατέβασε το διακόπτη.

Η παράταξη «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» χαιρετίζει με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την επαναλειτουργία της ΕΡΤ  σαν αποτέλεσμα του μεγάλου αγώνα που έδωσαν εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι έχοντας στο πλευρό τους την κοινωνία. Έναν αγώνα που στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους και με κάθε τρόπο, αταλάντευτα, χωρίς υπαναχωρήσεις, πλάι στους αγωνιζόμενους συναδέλφου τους (δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς) αλλά και με ουσιαστικές παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ) χωρίς «πολιτικάντικα» παιχνίδια και συμψηφισμούς.

Η ΕΡΤ λειτουργεί και πάλι αλλά ο αγώνας δεν τελείωσε. Τώρα, μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και την κοινωνία, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

--Μία ΕΡΤ που θα είναι ένας πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ,  ανεξάρτητος, ακηδεμόνευτος, πλουραλιστικός, στην υπηρεσία του έλληνα πολίτη, φωνή αυτών που δεν μπορούν να μιλήσουν και φορέας πολιτισμού, μακριά από τον ξέφρενο ανταγωνισμό .   

--Μία ΕΡΤ στην οποία οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν ελεύθερα τη δουλειά τους, όπως ξέρουν και όπως έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν στην «Ανοιχτή ΕΡΤ».

--Μία ΕΡΤ στην οποία γίνονται σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα που κατάργησαν βάναυσα οι μνημονικές κυβερνήσεις, πρωτίστως με ΣΣΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς