26 Μαΐ 2009

Ντροπή σ' αυτούς που προσπαθούν να Τσαλαπατήσουν όσους δεν τους μοιάζουν

ΟΙ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ" ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Κακός σύμβουλος η εμπάθεια και ακόμη χειρότερα μπροστά στην επικείμενη ήττα. Αυτή τη φορά ο ανεκδιήγητος λασπολόγος Τσαλαπάτης και οι «ανώνυμοι» συνοδοιπόροι του ξεπέρασαν κάθε όριο προσπαθώντας να χτυπήσουν τη ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Με ένα κατάπτυστο κείμενο από το Μέιλ ipersivirikos που ανήκει σε υποψήφιο της παράταξής του (το όνομα του είναι γνωστό σε μας) όπως ήταν και το άλλο «κουκουλοφόρο» μέιλ το περιβόητο l aquilla συκοφαντούν μέλη της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ότι δήθεν έχουν εταιρείες, και διαστρεβλώνουν σκόπιμα δημόσιες και επώνυμες δηλώσεις μας, για τα προβλήματα του κλάδου.
Η απάντησή μας θα είναι σκληρή, όπως αρμόζει σε ανερυθρίαστους λασπολόγους.
Σήμερα η Νανά Νταουντάκη κατέθεσε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επιστολή και μαζί έγγραφο που διαψεύδει τα ανυπόστατα που κακόβουλα διαδίδουν.
Και έπεται συνέχεια δια της δικαστικής οδού και του Πειθαρχικού. Εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ τις δικές τους μεθόδους και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει με την αξιοπρέπειά μας.
Παραθέτουμε την επιστολή και το έγγραφο:

Αθήνα, 26 Μαΐου 2009
Προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
Συνάδελφοι,

Επειδή σε όλη τη ζωή μου δεν κινήθηκα ποτέ ως κουκουλοφόρος της παραπληροφόρησης και της συκοφαντίας.
Επειδή, μία μόνο εργασία έχω και δεν τα «πήρα» ποτέ από pay-roll , μυστικά κονδύλια και άλλες υπηρεσίες.
Επειδή τηρώ αυστηρά τη δεοντολογία και δεν αναζητώ κολπάκια για να την παραβιάζω(π.χ. ανταλλαγή γραφείων τύπου ή …υπενοικίαση εργασίας με μίζα…).
Και επειδή, τέλος, για την ανοχή στην αθλιότητα, τον τραμπουκισμό, τη συκοφαντία, τις απειλές και τους εκβιασμούς, ευθυνόμαστε και εμείς αν δεν αντισταθήκαμε όσο έπρεπε Σας καταθέτω, προς ενημέρωσή σας, το πιο κάτω έγγραφο (παρά τις συμβουλές συναδέλφων που μου ζητούσαν να μην απαντώ στις προκλήσεις γιατί όλοι γνωρίζουν τι είναι ο καθένας από μας) που αποδεικνύει αν εγώ έχω «εταιρεία» αν διαχειρίζομαι κονδύλια ή αν ωφελούμαι οικονομικά από συμμετοχή σε οργανισμούς κοινωνικής προσφοράς όπως οι ανώνυμοι συκοφάντες θέλουν να παρουσιάσουν.
Εσείς οι ίδιοι έχετε γίνει πολλές φορές ως τώρα μάρτυρες των αήθων επιθέσεων, του κ. Τσαλαπάτη, προς όλους τους διαφωνούντες με αυτόν στο ΔΣ και προς εμένα, πάντα με υπονοούμενα που ουδέποτε τόλμησε να διατυπώσει καθαρά και υπεύθυνα με την υπογραφή του αν και πολλές φορές πιέστηκε να το κάνει. Τι να πει άλλωστε, επώνυμα, χωρίς να έχει συνέπειες;
Ως τώρα δεν απάντησα δημόσια σ΄ αυτόν, ούτε, βέβαια, σε άλλους από τα ίδια κέντρα (που τα αποκάλυπτε η γλώσσα, οι συγκεκριμένες εκφράσεις όπως π.χ. αυτό το απαράδεκτο L Aquila που χρησιμοποιεί συμβολικά μια πόλη θανάτου που ακόμη έχουμε όλοι μπροστά στα μάτια μας για να χτυπήσει όσους θεωρεί εχθρούς) οι οποίοι καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία άφηναν αστήρικτους υπαινιγμούς .
Χθες τη νύχτα, όμως, στάλθηκε μέσα από το διαδίκτυο, ανώνυμα, πάλι, ένα κατάπτυστο συκοφαντικό κείμενο προς όλα τα μέλη των Δημοσιογραφικών Ενώσεων και όχι μόνο της ΕΣΗΕΑ. Πάλι από τα ίδια κέντρα που δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν επώνυμα με εμένα και τους άλλους αντιπάλους τους που επίσης συκοφαντούν.
Η αθλιότητα ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ανοχής μας και είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο και ηθικό τρόπο (ίσως δεν αντιλαμβάνονται αυτές τις έννοιες αλλά αυτό ακριβώς μας διαφοροποιεί) στους τραμπουκισμούς.
Το ήθος θα επανέλθει στην ΕΣΗΕΑ ότι και να κάνουν.

Με αξιοπρέπεια,
Νανά Νταουντάκη
ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Κοινοποίηση:
--Όλα τα Σωματεία εργαζόμενων στο χώρο των ΜΜΕ- μέλη του Διασωματειακού
--Στα μέλη του Μικτού Συμβουλίου


7 σχόλια:

  1. Σωτήρης Στανωτάς26 Μαΐου 2009 στις 8:43 μ.μ.

    Αλήθεια τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε από εναν άνθρωπο στου οποίου το επίθετο -εστω και ως συνθετικό- υπάρχει η λέξη απάτη?? Ειναι κρίμα και ντροπή...Λυπάμαι...Σωτήρης Στανωτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς αυτή η χώρα είναι ένα μεγάλο χωριό. Και όλοι γνωριζόμαστε. Ξέρουμε τι κάνουμε και -πολλές φορές ίσως πιο σημαντικό- τι δεν κάνει καθένας μας. Οι εργολάβοι των γραφείων τύπου και των κρατικών αργομισθιών δεν αρκεί να είναι γνωστοί μόνο στις μεταξύ μας κουβέντες. Να έρθουν όλα στο φως, να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ως εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήρε το μήνυμα ότι "βουλιάζει" εκλογικά ο Τσαλαπάτης.Αλλά την παροιμία "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλούν για σκοινί" δεν την ξέρει?
    Τι θα μας πει αυτός δηλαδη για τη Νανά Νταουντάκη?
    Όλοι ξέρουμε στο χώρο μας τι είναι ο καθένας.Και αυτός είναι ο πολυθεσίτης επικεφαλής της παράταξης των γραφείων τύπου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι χάνουν την ψυχραιμία τους βλέποντας το ''πλοίο'' τους να βουλιάζει. Νομίζουν πως λασπολογώντας κάτι θα κερδίσουν. Η αλήθεια όμως είναι μια! Δυστυχώς για κάποιους.. η Μαχόμενη Δημοσιογραφία έχει αποδείξει ότι είναι με το συμφέρον των δημοσιογράφων και με σοβαρές θέσεις και προτάσεις στο Δ.Σ της Ε.Σ.Η.Ε.Α.
    Για όσους γνωρίζουν.. η λάσπη θα επιστρέψει σε αυτούς που τη σκορπίζουν! Ο,τι έσπειραν θα θερίσουν!
    Επιχειρήματα κύριοι,αν θέλετε να μιλάτε, μιλήστε με στοιχεία αλλιώς σωπάστε!
    Σας βαρεθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποστηρίζουμε την Μαχόμενη Δημοσιογαφία. Φαίνονται τα προσωπεία της κύλισης των επαγγελματειών δημοσιογραφων και αυτός είναι ο επιθανάτιος ρόγχος τους, Ηλίας Αντωνιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκείνοι που κομπάζουν πως είναι "Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι" και καγχάζουν ότι κατέχουν το αλάθητο με τα έργα και τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν όσα λέγονται εδώ και καιρό.

    Είναι χρεοκοπημένα βαποράκια ανεπιβεβαίωτων φημών και σεναρίων που επιβιώνουν εις βάρος αθώων και ανυποψίαστων συναδέλφων, τους οποίους εκθέτουν και παίρνουν στο λαιμό τους.

    Στη δημοσιογραφία, σύντροφοι, τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Τα πάντα πρέπει να επιβεβαιώνονται με στοιχεία. Όλα τα υπόλοιπα (σενάρια, ψευδογραφία και πρακτοριλίκια) είναι φθηνές συκοφαντίες, μπόχα και ανανδρεία.

    Όσοι χτυπάτε τη Νανά Ντανουντάκη και τη Μαχόμενη Δημοσιογραφία, προσβάλλετε συναδέλφους βρήκαν στήριγμα σε στιγμές εργασιακής απόγνωσης και απελπισίας, όταν όλοι οι άλλοι "Επαγγελματίες" τους προτείνατε να αλλάξουν δουλειά.

    Σας καταθέτω όσα γνωρίζω προσωπικά και δεν μεταφέρω ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Χάρη στην παρέμβαση της Νανάς οι επί σειράν ετών πληβείοι της "Αθηναϊκής" μπήκαν στο μισθολόγιο, όταν ανέλαβα την αρχισυνταξία του πολιτικού τμήματος στις αρχές του 2000.

    Οι παρεμβάσεις της "Αριστερής Όχθης" και της "Μαχόμενης Δημοσιογραφίας" όταν η "Εξπρές" άρχισε να μεταφέρει τα οικονομικά προβλήματα του γιου Καλοφωλιά στην καμπούρα των εργαζομένων (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και απέτρεψαν δραματικές αλλαγές εργασιακού περιβάλλοντος αλλά και απολύσεις. Η Νανά είχε τα κότσια να μιλήσει τότε με τον κ. Τάκη Καλοφωλιά ώστε να αποφευχθούν πολύ χειρότερες καταστάσεις, όταν άλλοι "Επαγγελματίες" κατηγορούσαν τους θιγόμενους συναδέλφους.

    Η "Μαχόμενη Δημοσιογραφία" και ειδικά η Νανά Νταουντάκη έδωσε μάχη για την προστασία όλων των συναδέλφων (το τονίζω: μηδενός εξαιρουμένου) στο τελευταίο κολαστήριο Ανδρουλιδάκη. Κατήγγειλε τα παιχνίδια με ανάλογες προβοκάτσιες και άλλα υπόγεια πολιτικά παιχνίδια από ανθρώπους που πήραν αποζημιώσεις σε βάρος άλλων που αδικήθηκαν ή δεν πληρώθηκαν ποτέ.

    Οι σεναριο-φημολόγοι ας φτύσουν την καραμέλα που τους σερβίρουν κάποιοι που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους. Κι αν νοιώθουν πως πρέπει να κάνουν κάτι, όχι γι' αυτούς αλλά για τη φουκαριάρα την αξιοπρέπειά τους, ας ξανακάνουν μερικά μαθήματα δημοσιογραφίας και ευπρεπούς συμπεριφοράς ώστε να μην υποπίπτουν σε ανοίκεια ατοπήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. OTI ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ...ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ.....
    ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ!!!
    ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...!!
    ΣΠΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς