2 Σεπ 2009

προεδρείο ζητουν οι δημοσιογράφοι αλλά...η πλειοψηφία δεν ακούει

Λίγη ώρα πρίν αρχίσει η συνεδρίαση , τριάντα συνάδελφοι, εκλεγμένοι εκπροσωποι στο Μικτό Συμβούλιο οι περισσότεροι, αλλά και αλλοι ανεργοι και εργαζόμενοι απέστειλαν σήμερα επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητώντας να προχωρήσει η συγκρότηση προεδρείου για να αντιμετεωπιστεί η κρίση στον Τύπο. Εμείς τους ακούμε. Δυστυχώς, η πλειοψηφία έχει ακόμη βουλωμένα τα αυτιά της απο τα μπάνια...



"Κύριοι συνάδελφοι,

Η πρωτοφανής κρίση που μαστίζει τον Τύπο, δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω καθυστέρηση όσον αφορά τη συγκρότηση Προεδρείου του συνδικαλιστικού μας οργάνου.
Όπως γνωρίζεται στις περισσότερες επιχειρήσεις ΜΜΕ, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που απαιτούν άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση.
Είναι κατώτερο των περιστάσεων, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, να μην έχει συγκροτηθεί Προεδρείο, που να εκπροσωπεί και να στηρίζει τον Κλάδο.
Τα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων συναδέλφων, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Ζητάμε την άμεση συγκρότηση προεδρείου.

Εκπρόσωποι εργαζομένων
και άνεργων δημοσιογράφων.

Αθήνα 02-09-09

5 σχόλια:

  1. Μα τι γρίφοι είναι αυτοί; Ποιά πλειοψηφία δεν ακούει;

    Εγώ μετά τις εκλογές νόμιζα ότι θα έβγαινε κοινό προεδρείο της ΕΣΗΕΑ από τη Μαχόμενη (Ράμμος, Νταουντάκη), τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ (Αγρολάμπος, Νταβανέλλος, Τρίμης -τώρα μετά την παρίτηση Τρίμη είναι η Πετραλιά στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ) και ΕΝΟΤΗΤΑ (Κουμπίας): Σύνολο 6 στους 11, επομένως αυτή είναι η πλειοψήφια.

    Τώρα βλέπω ότι ο Ράμμος ρίχνει ΛΕΥΚΟ. Ούτε τον Νταβανέλλο στήριξε, αλλά ούτε και τη Νταουντάκη (και οι δυό σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες έλαβαν 5 ΥΠΕΡ, 4 ΚΑΤΑ και 2 ΛΕΥΚΑ). Οπως έμαθα από φίλους ΛΕΥΚΟ ψήφισε κι ο Τσαλαπάτης (μαζί με τον Ράμμο).

    Συνεπώς όταν γράφετε για πλειοψηφία παρακαλώ να το διευκρινίσετε διότι θα μας τρελάνετε, με τα παιχνίδια σας ...και είμαστε και απολυμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε κι εσείς τα δίκια σας. Αλλά, καταρχήν το κείμενο έχει γραφεί πριν από τη συνεδρίαση και όταν μιλάει για πλειοψηφία αναφέρεται στην ομάδα Σόμπολου-Τσαλαπάτη που εξακολουθεί, όπως έκανε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια να αποφασίζει με το έτσι θέλω. Όσο για τις ψηφοφορίες σας θυμίζω ότι η παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ δεν είναι μονοκομματική αλλά αποτελείται από δύο παρατάξεις- την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ (Νανά Νταουντάκη),τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΝ.ΡΑΜΜΟΣ) και Ανεξάρτητους. Ο καθένας δικαιούται να κρατάει την ανεξαρτησία του αλλά και να κρίνεται για τις θέσεις και τη στάση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκπληκτικό!!! Το σωματείο μπορούσε να έχει προεδρείο και μάλιστα της Μαχόμενης και δεν έγινε;;; επειδή ο Παναγιώτης ο Ράμμος δεν ψήφισε την Νανά τη Νταουντάκη;;; Συγγνώμη, αλλά κάτι δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό μου (φαντάζομαι και πολλών άλλων συναδέλφων), δηλαδή ο Ράμμος της Μαχόμενης δεν ψήφισε τη... Μαχόμενη;;; Συνάδελφοι, συγγνώμη, αλλά άλλο πράγμα είναι η ανεξαρτησία και άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. +1 Συμφωνώ με τον ανώνυμο παραπάνω. Ράμμο, εάν θέλεις να κάνεις δικό σου ΠΑΜΕ-ΜΜΕ να το πεις ξεκάθαρα. Τέρμα τα παιχνίδια, σε βαρεθηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά πείτε μας τί ακριβώς έγινε στην περιβόητη συνεδρίαση γιατί κυκλοφορούν σημεία και τέρατα στους χώρους δουλειάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς