28 Σεπ 2009

Χάκερ παραποίησαν το δικτυακό τόπο της εφημεριδας "Πρώτο Θέμα"

Αγνωστοι παραποίησαν τη Δευτέρα το δικτυακό τόπο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και ανήρτησαν μηνύματα περί «παιχνιδιών με τις γιάφκες του Χαλανδρίου», μια τηλεφωνική ατζέντα με γνωστά ονόματα η οποία φέρεται να είναι προϊόν υποκλοπής, αρχεία που φαίνεται να προέρχονται από υπουργεία και υπηρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οικονομικά στοιχεία της ΑΕΚ.

H σελίδα υποδοχής του δικτυακού τόπου είναι μαύρη και υποδέχεται τους αναγνώστες με την επιγραφή «Hack 4 Fame II» -το όνομα της ομάδας των χάκερ.

Η επίθεση έχει στόχο «να χάσουν τον ύπνο τους» οι «αλήτες πολιτικοί για όλα τα σκάνδαλα που έγιναν σε αυτή την τετραετία, όσοι στήνουν παιχνίδια με τις γιάφκες του Χαλανδρίου ενόψει προεκλογικής περιόδου, τα golden boys που πλούτισαν στις πλάτες όλων μας, οι αμόρφωτοι ποδοσφαιριστές που την έχουν 'δει' απλά και μόνο επειδή κλωτσάνε μια μπάλα» και «οι ιθύνοντες της απαγόρευσης των προεκλογικών γκάλοπ σε blog και εφημερίδες».
H σελίδα περιέχει συνδέσμους (links) για το κατέβασμα μιας σειράς αρχείων που φαίνεται να είναι προϊόντα υποκλοπής.
Ένα από τα αρχεία περιέχει δεκάδες κινητά τηλέφωνα πολιτικών, δημοσιογράφων, τηλεπαρουσιαστών, ηθοποιών, τραγουδιστών και άλλων γνωστών προσώπων. Σύμφωνα με τους χάκερ, είναι η τηλεφωνική ατζέντα γνωστού «μεγαλοδημοσιογράφου».
Σε άλλα αρχεία εμφανίζονται λίστες με τους υποψήφιους της ΝΔ για τις εκλογές, έγγραφα του υπουργείου Αμυνας, αίτημα ενίσχυσης της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Βουλής, ονόματα και διευθύνσεις βουλευτών της ΝΔ και η σκαναρισμένη υπογραφή ενός βουλευτή, μεταξύ άλλων.
Δεκάδες αρχεία, τέλος, αφορούν τα οικονομικά της ΑΕΚ, την οποία επίσης ήθελαν να «διασύρουν» οι χάκερ.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς