1 Οκτ 2009

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΟΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μετά την απόλυση στον ΔΟΛ τριών τεχνικών και τις φήμες για άλλες επτά απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ) αποφάσισε προειδοποιητική στάση εργασίας στο Συγκρότημα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα απο τίς 12 το μεσημέρι ως της 4μ.μ. Στην στάση συμπαρίσταται και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ).

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς "αν δεν λυθεί το πρόβλημα την ερχόμενη εβδομαδα θα υπάρξουν νέες αποφάσεις για κινητοποιήσεις".

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει εφαρμοστεί στον ΔΟΛ σχέδιο αποδυνάμωσης όλων των...ενοχλητικών εργαζόμενων (με "παγωμα", μεταθέσεις, απολύσεις) προκειμένου να προετοιμαστεί ο δρόμος για γενικότερες εκκαθαρίσεις.

Οπως ανέφερε στη συγκέντρωση ο Σταμάτης Πρωτολάτης, μελος και πρώην ΓΕν. Γραμματέας του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ "τουλάχιστον 50 εργαζόμενοι έχουν "απομακρυνθεί" αυτά τα δύο χρόνια, είτε με απολύσεις είτε με άλλους τρόπους".

Είναι χαρακτηριστικό ότι καίριες υπηρεσίες του οργανισμού έχουν ήδη "πετάξει" εκτός Ελλάδας. (Το ξέρει άραγε αυτό η αρμόδια Αρχή; -και οι εργαζόμενοι;)

Απο τίς δύο Ενώσεις εκδόθηκαν οι πιό κάτω σχετικές ανακοινώσεις:

---Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. αντιδρώντας στις αναίτιες, αιφνίδιες και καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων από τη διοίκηση του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, κηρύσσει τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, από τις 12.00 μέχρι τις 16.00 και καλεί τους συναδέλφους σε έκτακτη συνέλευση στα γραφεία του Δ.Ο.Λ. Μιχαλακοπούλου 80, ζητώντας το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη, των απολυθέντων συναδέλφων.

---Το Διοικητικό Συμβουλιο της ΕΣΠΗΤ καλεί τα μέλη που εργάζονται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη να παραστούν στην ανοικτή Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο Δ.Ο.Λ. που προγραμματίζει η ΕΠΗΕΑ την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, έξω από τα γραφεία του Δ.Ο.Λ. - Μιχαλακοπούλου 80. Δηλώνει για άλλη μια φορά την πάγια αγωνιστική θέση του στην διεκδίκηση, διαφύλαξη και τήρηση όλων των εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι εκεί μέσα κανουν το κορόιδο νομίζοντας ότι δεν τους αφορά. Κούνια που τους κουναγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς