15 Ιαν 2010

Η απάντηση των εργαζομένων του Ξένιου, στο παραμύθι.... του Δημάρχου Άνω Λιοσίων


Το χρονικό μιάς σειράς αυθαιρεσιών, υποσχέσεων που δεν τηρούνται και τελικά εμπαιγμού των εργαζόμενων από τον Δήμαρχο Ανω Λιοσίων καταγράφει σε υπόμνημά του ο μαχητικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Κώστας Γεωργακόπουλος. Τα στοιχεία που παραθέτει είναι εντυπωσιακά- ελπίζουμε να τα δούν και οι αρμόδιοι και να λυθεί, επιτέλους, το θέμα των Δημοτικών Ραδιοφώνων ώστε να μην μπορεί κάθε Δήμαρχος, όπως ο κ. Παπούς, να παίζει τα δικά του παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων. Τό δημοσιεύουμε ως έχει:

"Το δικό του παραμύθι… εξιστορεί o Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κ. Χρήστος Παππούς, απαντώντας εγγράφως όπως του ζητήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και την περιφέρεια Αττικής, στις ερωτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Βρεττού, Αποστολάκη, Κακλαμάνη, Βούρου) για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου Άνω Λιοσίων ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM. Οι εργαζόμενοι όμως του σταθμού δίνουν τις δικές τους αληθινές απαντήσεις στα όσα ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

---Ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων αναφέρεται στο ετήσιο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων του σταθμού κάνοντας λόγο για 2.500.000 με 3.000.000 ευρώ.

Δεν αναφέρει όμως πόσοι είναι οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, γιατί από το ταμείο του σταθμού πληρωνόντουσαν, συμβασιούχοι (που δεν είχαν καμία σχέση με το ραδιόφωνο) και προμηθευτές του Δήμου! Ο κ. Παππούς θα μας εξηγήσει (εφόσον το κόστος είναι αυτό, που ο ίδιος υποστηρίζει), γιατί επιχορήγησε τον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM, με 13.000.000 ευρώ το 2007, με 11.000.000 ευρώ το 2008 και τουλάχιστον 3.500.000 ευρώ το 2009;

---Ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων εξακολουθεί λοιπόν, για ευνόητους λόγους να πιπιλάει την ίδια καραμέλα…, περί οικονομικής ανισότητας μεταξύ των εργαζομένων στο Δήμο και των εργαζομένων στο σταθμό, υποστηρίζοντας ότι το κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM είναι αρκετά υψηλό.

Ενδεχομένως να ήταν υψηλό, όταν πληρωνόντουσαν οι πάντες από το σταθμό. Τώρα είμαστε… δεν είμαστε κ. Δήμαρχε, περίπου 52 εργαζόμενοι (48 μισθωτοί) με προϋπηρεσία στο σταθμό, που αρχίζει από τα 12 χρόνια και φθάνει στα 23 χρόνια και σίγουρα το κόστος μισθοδοσίας δεν φθάνει τα ποσά, στα οποία αναφέρεται ο κ. Παππού! Δεν αμείβονται όλοι με 3.000 ευρώ. Όλοι οι εργαζόμενοι του σταθμού, λαμβάνουν τους μισθούς που προβλέπουν οι σχετικές Σ.Σ..Ε.

---Ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι οι 382 εργαζόμενοι που μεταφέρθηκαν στο Δήμο (από τις άλλες δύο Δημοτικές επιχειρήσεις που έκλεισαν, Τεχνική και Ανάπτυξης) κοστίζουν στο Δήμο σε μισθούς 12.000.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι του σταθμού (αποφεύγει για ευνόητους λόγους, όπως σας προαναφέραμε να πει τον αριθμό των εργαζομένων του σταθμού) 2.500.000 με 3.000.000 ευρώ.

Ισως αν οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM ήταν 60, 80, 100, 120… Τώρα, ίσως κ. Δήμαρχε να λαμβάνουν τελικά λιγότερα χρήματα ως μισθό, από τους εργαζόμενους του Δήμου. Μήπως τελικά οι εργαζόμενοι του σταθμού είναι χαμηλόμισθοι σε σχέση με εκείνους του Δήμου; Για ψαχτείτε με τα νούμερα που δώσατε.

---Ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να μας πείσει για τη μεταφορά μας στο Δήμο και μας πρότεινε το ποσό των μισθών που δικαιούμαστε να μας καταβληθεί σε 3 με 4 δόσεις.

Εμείς ακολουθώντας την οδηγία του σωματείων μας (ΕΣΗΕΑ-ΕΤΕΡ-ΕΠΗΕΑ) σχετικά με τη μεταφορά μας στο Δήμο, που θα σήμαινε διαγραφή, αν δεχόμασταν να γίνουμε δημοτικοί υπάλληλοι, αρνηθήκαμε τη μεταφορά μας στο Δήμο.
Όταν είδε ότι είμαστε αμετάπειστοι, στο θέμα της μεταφοράς, ξεκίνησε τη συζήτηση για τους οφειλόμενους μισθούς. Μας είχε πει πολλά και διάφορα ο κ. Παππούς, αλλά εμείς το μόνο που του ζητήσαμε ήταν να μας κάνει εγγράφως υπογεγραμμένη από τον ίδιο, την προφορική του υπόσχεση, ότι θα μας καταβάλει ένα μισθό που τρέχει συν ένα μισθό από τους οφειλόμενους με σκοπό να εξοφληθούμε εντός τετραμήνου! Δεν το έκανε γιατί όπως είπε στον τότε προεδρεύοντα και τώρα πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνο Σόμπολο "δεν ήθελε να εκτεθεί!!!"
Οπότε η υπόσχεση, όπως αντιλαμβάνεστε, ήταν στα λόγια και όχι στην πράξη.
Εμείς ζητήσαμε εγγράφως υπογεγραμμένη από τον κ. Παππού την προφορική του υπόσχεση, γιατί είχαμε ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. Σας υπενθυμίζουμε, ότι υπάρχει ήδη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, που δικαιώνει τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM εδώ και δύο μήνες (αλλά η διοίκηση Δήμου και η διοίκηση του Σταθμού εξακολουθεί να μην πληρώνει) ενώ αναμένεται λίαν συντόμως, η έκδοση των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων των δημοσιογράφων και των τεχνικών.
---Ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων μας πρότεινε δηλαδή να επιστρέψουμε στην εργασία μας, όπως λέει ο ίδιος, αλλά χωρίς να πληρωνόμαστε!

Αρνηθήκαμε πεισματικά όλες τις προτάσεις του, γιατί ήταν στα λόγια! Ακόμη και η μεταφορά εργαζομένων του σταθμού (που σημαίνει απώλεια των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων) στο Δήμο είναι… στο πουθενά… καθώς δεν έχει παρουσιάσει τις σχετικές θέσεις στο οργανόγραμμα του Δήμου.

Εμπιστευθείτε με, υπογράψτε την αίτηση μεταφοράς και θα σας τακτοποιήσω… μας λέει ο κ. Παππούς!

Δε γίνεται κ. Δήμαρχε, να είναι εκατό ετών η αλεπού και εκατόν ένα ετών… το αλεπουδάκι! Γίνεται;
Προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας στις 15 Ιουνίου 2009, ως απάντηση στη Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων (μέχρι τότε όφειλε το Μάιο 2009 και σε ορισμένους εξόφληση Απριλίου 2009) που την ίδια ημέρα έλαβε απόφαση για λύση και εκκαθάριση του σταθμού, την οποία όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο κ. Παππούς, δεν έχει ενεργοποιήσει αλλά είναι πιθανό να επανέλθει! Μας απειλείται κ. Δήμαρχε;
---Ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κατά καιρούς υποστηρίζει ότι θα μας απολύσει με ή χωρίς αποζημίωση, ότι θα μας μεταφέρει στο Δήμο θέλουμε… δεν θέλουμε, ότι θα προχωρήσει σε λύση και εκκαθάριση-κλείσιμο του σταθμού, ότι θα κηρύξει πτώχευση του σταθμού.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε αποχωρήσει και δεν αρνούμαστε να εργαστούμε, όπως λέει δεξιά και αριστερά ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων. Θα επιστρέψουμε στην εργασία μας από τη στιγμή που θα μας πληρώσει τις οφειλόμενες αποδοχές. Μάλλον ο κ. Παππούς, έχει άγνοια για το τι είναι η επίσχεση εργασίας. Ας τον ενημερώσει η νομική του υπηρεσία γιατί εκτίθεται.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού έχουν προχωρήσει σε κατάθεση σχετικών μηνύσεων εναντίον της Δημοτικής Αρχής. Άξια αναφοράς είναι η μήνυση της οικονομικής διευθύντρια του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, που επισημαίνει ότι στη διαχειριστική περίοδο από 01/01/2007 μέχρι σήμερα εμφανίζονται στα λογιστικά βιβλία του σταθμού πλέον των 20.000.000 ευρώ επιχορηγήσεις από τα οποία ελάχιστα αφορούν υποχρεώσεις του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM!
Τα χρήματα αυτά, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται, στο ταμείο του σταθμού; Αλήθεια που είναι αυτά τα χρήματα κ. Δήμαρχε;

Εκτός όλων των άλλων η δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων και η διοίκηση του σταθμού την τελευταία τριετία 2007-2009 δεν έχουν καταβάλει, τις ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία ΤΣΠΕΑΘ-ΕΔΟΕΑΠ-ΙΚΑ (συνολική οφειλή περίπου 4.000.000 ευρώ), το ΦΜΥ (φόρο μισθωτών υπηρεσιών) 1.200.000 ευρώ, τις εισφορές στα σωματεία (ΕΣΗΕΑ μέχρι 31/12/2008, συνολική οφειλή 12.000 ευρώ), και οι οποίες έχουν παρακρατηθεί από τις μισθοδοσίες των εργαζομένων! Στέλνουν μόνο τις καταστάσεις!

Και το κερασάκι για την τούρτα, σας το φυλάγαμε για το τέλος. Η τελευταία (από το Μάιο 2009) επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Περιστέρι, ήταν αυτή που υπέγραψε τα δύο εντάλματα πληρωμών του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM 500.000 ευρώ το καθένα (συνολικά 1.000.000 ευρώ), το περασμένο φθινόπωρο του 2009. Στο ΦΕΚ 2427 / Τεύχος Β΄/ 09-12-2009, εμφανίζεται το όνομα της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων (η οποία ισχυρίζεται, ότι αγνοεί την ύπαρξη του συγκεκριμένου ΦΕΚ, αν και φέρει το όνομά της) όπου «τακτοποιείται» η κόρη της επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Περιστέρι, στο ΝΠΔΔ «Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Άνω Λιοσίων». Τα συμπεράσματα δικά σας!
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί κ. Δήμαρχε των Άνω Λιοσίων, γιατί από αυτό έχεις αρκετό! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς