27 Φεβ 2010

Απολύσεις-κλείσιμο Δευτεριάτικου φύλλου στον Αγγελιοφόρο


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο την Μ.Μεϊντάνη, μέλος στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ:
5-4 το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ κατά της απεργίας στον “Αγγελιοφόρο”. Μετά την εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων του Αγγελιοφόρου την περασμένη Τρίτη στα νέα γραφεία της εφημερίδας, συνεκλήθη το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ για να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις μετά την απόφαση της διοίκησης για αναστολή της δευτεριάτικης έκδοσης και την απόλυση εννέα (9) δημοσιογράφων εκ των οποίων η διοίκηση πήρε πίσω τις τέσσερις (4).
Μετά από τρίωρη συνεδρίαση η πλειοψηφία του δ.σ. αποφάσισε με πέντε έναντι τεσσάρων την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων για τις οποίες είχε κατ΄αρχήν αποφασίσει την περασμένη Δευτέρα. Κατά της απεργιακής κινητοποίησης ψήφισαν οι Μάκης Βοϊτσίδης, Αναστάσιος Φωκιανίδης, Χριστίνα Χαλεπλίδου, Δημήτρης Ντόζης και Βασίλης Κοντογουλίδης και υπέρ με αίτημα την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων και τη συνέχιση της έκδοσης του δευτεριάτικου φύλλου οι Μαρίνα Μεϊντάνη, Γιώργος Αδάμ, Χανός και την επαναπρόσληψη των πέντε ο Βασίλης Παπαδημούλης. Παρόντες κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. ήταν και περίπου δέκα δημοσιογράφοι από τον Αγγελιοφόρο, εκφράζοντας την αγωνία του συνόλου των συναδέλφων για τις τελευταίες εξελίξεις». Μ. Μεϊντάνη

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παραπάνω πλειοψηφία του Δ.Σ., περιορίζεται στο να εκφράσει απλώς την τυπική… «έντονη ανησυχία» της για την αναστολή έκδοσης του δευτεριάτικου φύλλου της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» ενώ δηλώνει έτοιμη (σαν να ήταν σύμβουλος επιχειρήσεων και όχι συνδικαλιστικό σωματείο) «να στηρίξει κάθε προσπάθεια (…) αναπτυξιακών κινήσεων» που είναι, όπως ισχυρίζεται, «η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην οικονομική κρίση»! Χαρακτηρίζει μάλιστα αυτή την «πρόθεση της Ένωσης» ως… «πάγια»!
Και η ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που έλαβε απόφαση για μη κήρυξη απεργίας, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο: «Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τη διοίκηση της ΕΒΕ να επανεξετάσει την απόφασή της και είναι έτοιμο να καταθέσει επιχειρήματα που τεκμηριώνουν την ανάγκη να συνεχιστεί η έκδοση του δευτεριάτικου φύλλου της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», καθώς και προτάσεις που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες να γίνει αυτό άμεσα».
Εντύπωση προκαλεί επίσης στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ η απλή «έκφραση δυσαρέσκειας» για το γεγονός της απεργοσπασίας από το portal του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ που μετέδιδε ειδήσεις στη διάρκεια της απεργίας των δημοσιογράφων στις 24/2/2010, «ερήμην των δημοσιογράφων και του διευθυντή της εφημερίδας», όπως αναφέρει…
Περισσότερα καθώς και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ στο asyntaxtostypos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς