26 Φεβ 2010

Τα...δίδυμα


Για δεκαετίες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ ήταν άλλοι κόσμοι σε όλα τα επίπεδα εκδοτικά - πολιτικά, στρατηγικά, λήψης αποφάσεων κλπ. Όπως είναι πλέον φανερό ολοκληρώνεται και μάλιστα σε διάστημα λίγων εβδομάδων η διαδικασία πλήρους ταυτοποίησης τους. Πλέον εμφανισιακά αλλά και σε επίπεδο ύλης και θεμάτων οι δύο εφημερίδες κλωνοποιήθηκαν και μάλιστα σε βαθμό τέτοιο που δεν κρατιούνται ούτε τα προσχήματα και κυκλοφορούν στο περίπτερο με κοινό πρωτοσέλιδο όπως σήμερα για τις κατασχέσεις σπιτιών από το δημόσιο.
Το στοίχημα όπως διαφαίνεται καθημερινά δεν είναι η προσέλκυση νέων αναγνωστών (αφού ειδικά στο ΒΗΜΑ με αυτά που γίνονται χάνουν και τους τελευταίους πιστούς) αλλά το να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι στις δύο εφημερίδες να δουλεύουν με ένα κοινό τρόπο αντίληψης και γραφής - γραφιστικής ώστε μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο που έχει χαράξει ο Σταύρος Ψυχάρης να είναι πλέον όλοι διαθέσιμοι να ασχοληθούν και με αμφότερα τα έντυπα σε όποια μορφή αυτά εξελιχθούν. Ένα πιθανό σενάριο είναι τα ΝΕΑ να εκδίδονται Δευτέρα με Παρασκευή και το ΒΗΜΑ Σαββατοκύριακο.
Αυτά βέβαια αφορούν τα καθαρά εκδοτικά θέματα γιατί σε όλα αυτά υπάρχουν και σοβαρά εργασιακά ζητήματα που τρέχουν παραλλήλως στον ΔΟΛ για τα οποία η ΕΣΗΕΑ συγκάλεσε έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ για την Δευτέρα.

Θυμίζουμε ότι ο Σταύρος Ψυχάρης είχε υποσχεθεί πριν λίγες μέρες σε συνάντηση με την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσιογράφων αν και αμέσως μετά ανακοινώθηκε στα ΝΕΑ εθελουσία...
Επίσης θυμίζουμε ότι στη τελευταία συνέλευση εργαζομένων που έγινε στον ΔΟΛ παρουσία όλων των συνδικαλιστικών φορέων τα ΝΕΑ είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν και τόσο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων όσο και η μεγάλη πλειοψηφία εκείνων παρέμειναν στα γραφεία τους.
πηγή: Enimerosi 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς