11 Φεβ 2010

Χωρίς λεφτά, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς θέρμανση οι εργαζόμενοι στον Ξένιο

Προς το…τέλος του καλοκαιριού μπορεί να ελπίζουν οι εργαζόμενοι του Ξένιου ότι θα πληρωθούν ακόμη και αν η Δημοτική Αρχή τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που τώρα υπόσχεται. Δηλαδή τρεις μισθούς μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, και από εκεί και μετά -στα λόγια πάντα- κάθε μήνα, τακτική καταβολή του μηνιάτικου συν ένα μισθό από τα οφειλόμενα. Στόχος: να πεισθούν οι εργαζόμενοι να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας ώστε να …διευκολύνουν την μετατροπή του σταθμού σε Ανώνυμη Εταιρεία για να μη χάσει ο Δήμος την άδεια!!! . Τώρα το πόσο μπορούν να βασιστούν οι εργαζόμενοι στις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δήμαρχοι μπορεί κανείς να το κρίνει από όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και τα περιγράφει πολύ γλαφυρά ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Κώστας Γεωργακόπουλος:
«Την περασμένη Δευτέρα 08-02-2010, ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνω Λιοσίων, ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2010, ο οποίος προέβλεπε για τον ΞΕΝΙΟ 94.3 FM, 1.000.000 ευρώ.
Η Δημοτική αρχή, δια στόματος του γενικού γραμματέα του Δήμου Άνω Λιοσίων, επικαλέστηκε τυπογραφικό λάθος, τονίζοντας ότι η επιχορήγηση για τον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM, είναι 3.000.000 ευρώ!!!
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της υποστήριξε ότι η επιχορήγηση του σταθμού με τους εργαζόμενους απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να φθάσει τουλάχιστον τα 5.000.000 ευρώ.
Με παρέμβασή του, στο σημείο αυτό της συνεδρίασης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών των Άνω Λιοσίων, αύξησε το ποσό της επιχορήγησης στα 6.000.000 ευρώ για το 2010!!!
Τελικά το ποσό των 6.000.000 ευρώ(!!!) λόγω των πρακτικών, πέρασε ως επιχορήγηση του σταθμού, στον προϋπολογισμό του Δήμου, για το 2010!!! Αυτό βέβαια δε λέει κάτι, γιατί και ο 2009 που η επιχορήγηση έφθασε με τις αναμορφώσεις τα 3.500.000 ευρώ εμείς μείναμε απλήρωτοι!!!»
Κουλουβάχατα.
Αλλά εκτός από τους οφειλόμενους μισθούς υπάρχουν και λειτουργικά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την άμεση λειτουργία του σταθμού. Αναφέρει ο εκπρόσωπος:
---Οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν κοπεί (δεν έχουν πληρωθεί και μάλλον έχουν χαθεί οι γραμμές 210-2481444, 210-2481777, 210-2481044),
--- fax δεν έχουμε (δεν έχει πληρωθεί και αυτό),
---το φωτοτυπικό μηχάνημα είναι εκτός λειτουργίας (χρειάζεται service),
---το internet έρχεται και φεύγει (απλήρωτο, «κλέβουμε» γειτονικό δίκτυο),
---η ιστοσελίδα του σταθμού δεν υφίσταται (λόγω χρέους, προς την αρμόδια εταιρία),
---χαρτί και μελάνι για εκτυπωτές δεν υπάρχει (όπως και διάφορα άλλα αναλώσιμα),
---εφημερίδες δεν έρχονται εδώ και περίπου 20 μήνες (απλήρωτο το πρακτορείο διανομής),
---σύνδεση με Α.Π.Ε. δεν υπάρχει (λόγω οφειλών κόπηκε η σύνδεση),
---θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός δεν υπάρχει για το μισό σταθμό (δημοσιογραφικά γραφεία) εδώ και περίπου 10 μήνες (την τελευταία εβδομάδα, ασχολείται κάποιο συνεργείο, για να επιδιορθώσει το πρόβλημα),
--- καθαρίστρια δεν υπάρχει από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου (κάποια στιγμή έστειλαν καθαρίστριες από το Δήμο, αλλά μετά τις «χάσαμε», και καθαρίζουμε μόνοι μας, τους χώρους εργασίας).
--- Πριν 10 μέρες έφτιαξαν το ασανσέρ (δεν λειτουργούσε περίπου 6 μήνες), όχι για εμάς, αλλά για τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, που συστεγάζεται μαζί μας!!!
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας υπάρχουν προβλήματα και φυσικά κλίμα εύλογης δυσπιστίας, απέναντι στις «υποσχέσεις» της Δημοτικής Αρχής των Άνω Λιοσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς