13 Φεβ 2010

Είσοδος Ρέστη στην «Καθημερινή» και αποχώρηση απο τον ΔΟΛ;


«Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ, Βίκτορας Ρέστης, είναι ενοχλημένος από τα αλλεπάλληλα αδειάσματα που του έχουν γίνει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Σταύρο Ψυχάρη.
Στις κατ' ιδίαν κουβέντες του έχει αρχίσει να εκφράζει ακόμη και τον προβληματισμό του για το αν θα πρέπει να παραμείνει στη μετοχική σύνθεση του Συγκροτήματος Λαμπράκη.
Η διάθεση για αυτονόμηση του Ρέστη από τον ΔΟΛ προκύπτει και από τις πληροφορίες που τον εμφανίζουν να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Θέμη Αλαφούζο της «Καθημερινής». Οι δύο άνδρες φαίνεται να έχουν συζητήσει, μεταξύ των άλλων, και το ενδεχόμενο της εισόδου του Ρέστη στο εκδοτικό Συγκρότημα του Νέου Φαλήρου.
Η αλήθεια είναι ότι ο εφοπλιστής θα προτιμούσε να συνεργαστεί με τον Αλαφούζο από το να συνεχίσει να ρίχνει χρήματα στον ΔΟΛ, παρακολουθώντας απλά και μόνο τη διαρκή προσπάθεια Ψυχάρη να ελέγξει σε όλα τα επίπεδα το Συγκρότημα.
Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο Θέμης Αλαφούζος θα επιθυμούσε να «βάλει» στην «Καθημερινή» τον Ρέστη. Ωστόσο, διαχρονικά υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο στην είσοδο νέων επενδυτών στο Συγκρότημα του Νέου Φαλήρου. Και το εμπόδιο δεν είναι άλλο από τον Αριστείδη Αλαφούζο, ο οποίος προτιμά να ελέγξει στο 100% τη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος του.
Παρά ταύτα, η περίπτωση Ρέστη παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους Αλαφούζους. Και αυτό, γιατί η αποχώρηση του από τον ΔΟΛ θα δημιουργούσε έντονες αναταράξεις, ισχυροποιώντας ταυτόχρονα τη θέση του Συγκροτήματος Αλαφούζου.»
πηγή: ΑΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς