8 Μαρ 2010

Κεφάλαιο... 1000 στο "σήριαλ" του εμπαιγμού των εργαζόμενων στον Ξένιο


Για την τριμερή συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στο υπουργείο Εργασίας για τον Ξένιο ενημερώνει ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων :
Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Συνάδελφοι

Την πλευρά των εργαζομένων στη νέα τριμερή συνάντηση, εκπροσώπησαν οι: Παναγιώτης Καλφαγιάννης (Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ), Νανά Νταουντάκη (Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Καμαρινόπουλος (Πρόεδρος της ΕΤΕΡ), Δημήτρης Πίππας (γεν. γραμματέας ΕΠΗΕΑ), Δημήτρης Περπατάρης (Νομικός Σύμβουλος της ΕΤΕΡ), Χρύσα Σαλαβράκου (Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Κλοκοτάρας (Νομικός Σύμβουλος της ΕΠΗΕΑ), Μανώλης Μητσόπουλος (Μέλος ΔΣ της ΕΤΕΡ και εργαζόμενος στον Ξένιο), Κώστας Γεωργακόπουλος (εκπρόσωπος των συντακτών στο Ξένιο), Ρούλα Κιτσάκη (εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ραδιοσταθμού) καθώς και εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM.

Από την εργοδοτική πλευρά, το παρόν στη συνάντηση, έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού των Άνω Λιοσίων-ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM κ. Τριαντάφυλλος Χαραλαμπίδης, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, γιατί τελικά δεν τήρησε όπως είχε δεσμευτεί (με υπογραφή), για καταβολή μέρους των οφειλομένων, στους εργαζόμενους του σταθμού, σύμφωνα με το υπόμνημα που είχε καταθέσει στο Υπουργείο Εργασίας. Για την καθυστέρηση, έφταιγαν… η εφορία, η τράπεζα και οι εργαζόμενοι!

Πέρασε τόσο καιρός, από τότε που πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι και οι διοικούντες μάλλον ξέχασαν, τη διαδικασία που απαιτείται για την εκταμίευση χρημάτων!
Με την εφορία να απαιτεί, περίπου 1.500.000 ευρώ(!), λόγω μη απόδοσης του ΦΜΥ, με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ-ΤΣΠΕΑΘ-ΕΔΟΕΑΠ) που αγγίζουν τα 4.000.000 ευρώ(!), έφταιγαν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων;

Ο κ. Χαραλαμπίδης άφησε επίσης, να εννοηθεί ότι μας κάνει και χάρη που τρέχει για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ενώ θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί(!) και να μην αναλάμβανε κανένας την προεδρία του σταθμού.

Ο πρόεδρος του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, όταν ρωτήθηκε, από τον σύμβουλο του Υπουργού Εργασίας, γιατί δεν έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κ. Χρήστος Παππούς (αν και είχε κληθεί για άλλη μια φορά) στη συνάντηση, ο κ. Χαραλαμπίδης υποστήριξε ότι «δεν τον αφορά το θέμα και δεν το νοιάζει τι λέει ο Δήμαρχος»!

Τελικά ο κ. Χαραλαμπίδης υποστήριξε ότι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (09/03/2010) θα έχει καταβάλει στους εργαζόμενους το ποσό που απαιτείται για να συμπληρωθούν οι 3 μισθοί που είχε υποσχεθεί στο υπόμνημά του. Την Τετάρτη (10/03/2010) λοιπόν, ο πρόεδρος του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM θα καταθέσει, στον κ. Κωνσταντόπουλο «νέο υπόμνημα» (που θα συνυπογράφεται και από την οικονομική διεύθυνση του Δήμου), στο οποίο θα αναφέρει ότι μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους, άλλοι 2 μισθοί συν το δώρο Πάσχα.
Στο «νέο υπόμνημα», θα υπάρχουν οι εξής δεσμεύσεις:

α) δεν θα υπάρχει αλλαγή στο Δημοτικό χαρακτήρα του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM και
β) από τον Απρίλιο θα καταβάλλεται ένα μηνιάτικο, συν ένας μισθός από τους οφειλόμενους, μέχρι να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι. Βέβαια, (όπως ενημερώθηκα), εξαιτίας της απεργίας των εφοριακών (08 και 09/03/2010), ο κ. Χαραλαμπίδης θα πάει στη τράπεζα για εκταμίευση στις 10/03/2010 (και όχι στις 09/03/2010) ημέρα Πέμπτη, που είχε υποσχεθεί να καταθέσει στο νομικό σύμβουλο του υπουργού το «νέο υπόμνημα».

Σας ενημερώνω, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Άνω Λιοσίων, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, απεργούν καθώς η Δημοτική Αρχή, δεν τους έχει πληρώσει τα δεδουλευμένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς